Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart frikjent for scenesex

Men hovedpersonene på scenen må punge ut.

(Dagbladet.no): Naturvernerne Leona Johansson og Tommy Hol Ellingsen blåste bakoversveis på sørlendingene da de hadde scenesex under Cumshots-konserten på Quartfestivalen i fjor sommer.

Frikjent

I etterkant av samleiestuntet ble Stiftelsen Quartfestivalen ilagt ei foretaksbot på 50 000 kroner for ikke å ha grepet inn.

Festivalledelsen hevdet imidlertid at de ikke stanset stuntet av hensyn til publikums sikkerhet, og nektet å betale bota. Dermed endte saken i Kristiansand tingrett.

I november ble Quart-ledelsen frikjent, men påtalemyndigheten anket avgjørelsen. I dag besluttet Agder lagmannsrett at det ikke blir noen ankesak, melder VG Nett.

Quartledelsen er lettet over at saken nå er ute av verden.

- De var anklaget for medvirkning, men i dag kom den endelige renvaskelsen, forteller stiftelsens advokat Ketil Magnus Berg til avisa.

Må punge ut

Lagmannsretten mener det er hovedpersonenen som var på scenen - Johansson, Ellingsen og bandet Cumshots - som må ta ansvaret for samleiestuntet.

Både paret og de fem bandmedlemmene ble i tingretten dømt til å punge ut med 10 000 kroner hver. Kristopher Schau og Cumshots-sjef Ole Petter Andreassen vedtok bota, mens sexparet og tre Cumshots-medlemmer anket.

- Vi gjorde dette for noe vi tror på. Dette er sivil ulydighet, sa Leona Hol Ellingsen til Dagbladet.no.

Lagmannsretten vil ikke fremme anken. Bøtene blir dermed stående.