Quart-gruppe ville bryte øl-lov

Bråk om ølsalg og Peppes Pizza i Quart-ledelsen.

(Dagbladet.no): Quart-festivalen har de siste årene fått stadig sterkere konkurranse fra Øyafestivalen og andre nykommere. Festivalen har også fått kritikk for mattilbud og sponsorvirksomhet på festivalen.

En av hodepinene for Quart-ledelsen er ølserveringen. Ølservering får bare skje i avsperrede områder for folk over 18, mens for eksempel Øyafestivalen får skjenke uten alderssperringer.

Quart-ledelsen synes også skjenkingen går for treigt. På et møte i november i fjor foreslo den såkalte «Trivselsgruppa» å bryte alkoholloven for å få opp farten på tappingen.

«Hvorfor ikke noen tappe, og andre selge. Alle andre gjør det. I strid med alkoholloven. Velge en mer aggressiv linje?» skriver gruppa i sitt referat fra møtet.

I gruppa sitter blant andre festivalsjef Toffen Gunnufsen og kronprinsparets gode venn Morten Andreassen, mannen som i sin tid førte dem sammen på Quart-festivalen.Gunnufsen står oppført som referent i dokumentet.

Quartens styreleder Mange Aasheim Knudsen beklager formuleringen fra gruppa.

- Det høres ikke bra ut. Det er helt amatørmessig å ta med noe sånt i et referat. Jeg kan ikke tenke meg at festivalsjefen har vært med på et møte der det ble besluttet noe sånt, sier han til Dagbladet.no.

Styrelederen har selv ikke sett referatet.

- Dere i Dagbladet har fått det før meg. Men trivselsgruppa jobber fortsatt. De har møte her i byen i kveld. Vi får håpe de kommer med noen gode ideer.

Han avviser ikke at det kan bli aktuelt å gjøre noe med skjenkingen.

- Vi vil jo selge øl, men ikke på en aggressiv måte. Vi ønsker å effektivisere salget, men jeg ser ingen grunn til å bryte alkoholloven.

Synes Peppes er pinlig

Peppes Pizza er en viktig sponsor for Quart-festivalen. En annen gruppe som leverer innspill til Quart-ledelsen, den såkalte matgruppa, synes det er pinlig.

«Det beste er å unngå Peppes ute på festivalområdet. Peppes representerer ikke den matkulturen og de verdiene Quarten vil stå for. Kan et alternativ være å plassere dem ved inngangen, foran billettsalget?» skriver gruppa i et referat.

«Dersom Peppes skal inn på festivalområdet, må de samme reglene gjelde for Peppes som for de andre. Det vil si ingen stygge røde Peppes-boder. Ikke masse Peppes-dritt overalt. Ingen særbehandling. Er dette mulig? (Si ja!)» skriver gruppa håpefullt.

Styreleder Aasheim Knudsen tar avstand fra matgruppas innspill.

- Det er ingen fra Quart-festivalen i den gruppa der. Den er helt frittstående. Vi forhandler med Peppes nå, og håper og regner med å ha dem med videre.

ØL-KRØLL PÅ QUART: Quart-utvalg foreslo å bryte alkoholloven for å få opp farta på skjenkinga.