Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart har milliongjeld til staten

Har pantsatt eiendeler for 15 mill.

GJELDSPROBLEMER: Arild Bulis gjeld er blant annet til staten, i form av et skattekrav. FOTO: SCANPIX
GJELDSPROBLEMER: Arild Bulis gjeld er blant annet til staten, i form av et skattekrav. FOTO: SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Arild Bulis Quart-satsing resulterte i 15 millioner kroner i gjeld. Aller mest skylder festivalen til skattemyndighetene.

— Det er blant annet snakk om artistskatt, sier Buli.

Det  var  som  kjent  manglende  innbetaling av artistskatt som førte til at Hovefestivalen ble slått konkurs i fjor.

— Foreløpig  frykter  jeg ikke at det samme skal skje oss. Kravet til skattemyndighetene har ennå ikke forfalt, sier Buli.


Egne penger
Mens  konkursspøkelset  truer,  jobber  nå  Buli  desperat med å skaffe nye investorer. Det er eneste mulighet for ny festival til neste år.

— Vi har ennå ikke noe konkret å vise til, men er i dialog med flere, sier Arild Buli til Dagbladet.

Tirsdag  ble  det  kjent  at Quart 09 gikk med et underskudd på svimlende 30 millioner kroner. Ifølge festivaleieren  har han selv dekket halvparten av dette beløpet ved hjelp av egne penger, blant annet fra pantsatte eiendommer.

— Frykter du selv å gå personlig konkurs som følge av underskuddet?

— Det er klart at hvis alt ... Nei, jeg vil ikke spekulere i det, sier Buli.

Rundt 60 ansatte har levert inn et såkalt påkrav etter at de ikke har fått utbetalt lønn. De avventer nå hva de ønsker å foreta seg videre.


Overpris
Ifølge  Fædrelandsvennen  betalte Quart ti millioner kroner for hovedattraksjonen Slash, noe som blir ansett som skyhøyt. Dette vil ikke Arild Buli kommentere.

Samme avis skriver at bookingbudsjettet lå på i underkant av 20 millioner kroner, men ifølge Buli selv er beløpet nærmere 30 millioner kroner. Det er et godt stykke fra den opprinnelige planen på 50 millioner kroner.
 
Kilder sier til Dagbladet at Quart betalte fire millioner kroner for scene, lyd og lys, noe som blir ansett for være grov overpris.

—Om vi betalte en million eller to mer enn vi burde, så er problemet at vi tapte 30 millioner kroner på sviktende billettsalg, sier Buli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media