Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart kan bli Giske-festival

Trond Giske vil ta kontroll over styret i Quart-festivalen. Til gjengjeld kan Toffen & co bli knutepunktfestival - og sikres fast økonomisk støtte fra staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Quartfestivalen er imidlertid usikre på om de vil gi fra seg kontrollen. Festivalen, med styreleder Magne Åsheim Knutsen i spissen, har i et møte med kulturministeren blitt informert om hvilke krav som ligger til grunn for å bli knutepunktfestival.

-  Vi ble informert om at kulturministeren ønsker å utnevne styreleder i Quart. I tillegg ønsker de å utnevne ett styremedlem. Det siste kriteriet er at kommune, fylke og stat skal ha flertall tilsammen i styret, sier Knutsen.

-  Da blir Quarten politisk?

-  Det blir i hvert fall viktig hvem som er kulturminster. For oss blir dette en viktig prinsipiell debatt, sier Knutsen.

Politisk styring

I forrige uke ble det klart at Quart-festivalen står øverst på Giskes liste over hvilken rockfestival som er favoritt til å bli knutepunktfestival. Giske gjør det imidlertid klart at kriteriene om kontroll over styret, gjelder for alle knutepunktfestivalene.

-  Det er Stortinget som har vedtatt vilkårene. Vi har bare informert Quartfestivalen om hvilke retningslinjer som gjelder, sier Trond Giske til Dagbladet.

Toffen Gunnufsen er ikke overbevist om at det er en god idé å gi fra seg kontrollen over sammensetningen av styret:

GULROT: Trond Giskes gulrot er at Quart-festivalen som såkalt knutepunktfestival kan få en mye mer oversiktlig økonomi. Foto: LARS EIVIND BONES
GULROT: Trond Giskes gulrot er at Quart-festivalen som såkalt knutepunktfestival kan få en mye mer oversiktlig økonomi. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

-  Dette må styret få jobbe med i ro og fred. Det er viktig at vi får et styre som er handlekraftige og uredde. Jeg er avmålt positiv.

PISK: Kulturministeren får kontroll i styret.