Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart-krasj med Roskilde

Neste år flyttes Roskilde-festival ei uke framover i tid og krasjer med Quart-festivalen. Dermed blir det ingen Quart-helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet.no): Tradisjonelt har Roskilde-festivalen gått av stabelen siste uka i juni, og blitt fulgt av Quart-festivalen uka etter. Til neste år har derimot Roskilde flyttet festivalen ei uke framover. Den krasjer dermed med Quart.

-  Hvert år flytter vi Roskilde-festivalen etter studentenes sommerferie. I år begynner den seint, og dermed må festivalen arrangeres ei uke seinere enn vanlig. Vi er avhengige av studentene for å få festivalen til å gå rundt, forteller Roskildes pressetalsmann Esben Danielsen.

-  Men jeg var ikke klar over at vi da kunne komme til å skape problemer for Quart-festivalen, sier han.

Dropper lørdagen

I år er det 13 000 nordmenn på Roskilde-festivalen. Flere av festivalgjengerne Dagbladet.no har snakket med, har også tenkt til å ta turen til Quart. Det kan bli vanskelig til neste år. Quartfestivalens styre har diskutert problemet og har kommet fram til at den beste løsningen er å flytte festivalen en dag fram.

-  Istedet for å holde festivalen fra tirsdag til lørdag, kommer vi til å begynne på mandagen og droppe lørdagen. Vi kommer da foran Roskilde-festivalen som varer fra torsdag til søndag, forteller Quarts festivalsjef Toffen Gunnufsen .

Ikke bekymret

Selv om begge festivalene kommer til å foregå i løpet av samme uke, er ikke Gunnufsen bekymret for at festivalgjengerne kommer til å prioritere Roskilde framfor Quart.

 SKAPER PROBLEMER:  13 000 nordmenn er nå på Roskilde-festivalen i Danmark. De danske studentenes sommerferie gjør at Quart må flytte sin festival en dag fram i tid. Her et bilde fra gårsdagens Kaizers Orchestra-konsert på Roskilde. FOTO: EIRIK HELLAND URKE
SKAPER PROBLEMER: 13 000 nordmenn er nå på Roskilde-festivalen i Danmark. De danske studentenes sommerferie gjør at Quart må flytte sin festival en dag fram i tid. Her et bilde fra gårsdagens Kaizers Orchestra-konsert på Roskilde. FOTO: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

-  Vi kommer nok til å miste noen publikummere, men ikke mange. Det hadde vært verre å miste band, sier han.

I år er Quart-festivalen plassert midt mellom Roskilde og enorme T In the Park i England. Festivalen er dermed en naturlig rasteplass på bandturneen. Hvis Quart hadde valgt å flytte festivalen til uka etter Roskilde, hadde det blitt mye vanskeligere å booke band.

-  Vi er en liten festival, som ikke har så mye penger å lokke agentene med. Vi er derfor avhengige av at det arrangeres store festivaler i nærheten, forteller Gunnufsen.

Han sier han foretrekker en få en god festival-mandag framfor en dårlig festival-lørdag.