SLITER: Hove-general Toffen Gunnufsen (t.v.) og styreleder Morten Sandberg, her på årets festival. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
SLITER: Hove-general Toffen Gunnufsen (t.v.) og styreleder Morten Sandberg, her på årets festival. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIXVis mer

Quart nekter å hjelpe Hove

Kan senke konkurrenten for 5705 kr.

Hovefestivalen sliter tungt økonomisk. Erkerivalen Quartfestivalen kan senke konkurrenten.
Hovefestivalen har sendt brev til alle sine leverandører for å be om at de går med på en frivillig akkord, noe som betyr at kreditorene gir avkall på 35 prosent av beløpet festivalen er skyldig.

5705 kroner
Den eneste leverandøren som nekter å godta dette, skal være festivalens erkerival Quartfestivalen, som krever å få hele fakturaen på 16 300 kroner betalt. En akkordløsning vil bety en utbetaling på 10 595 kroner. Hovefestivalen skylder Quartfestivalen pengene for lån av blant annet et par skillevegger.

— De vil gå glipp av 5705 kroner hvis de godtar akkorden, så det sier seg selv at motivet er noe annet enn pengene. De har sagt at de ikke har interesse av å hjelpe oss, sier Hoves festivalsjef Morten Sandberg til Fædrelandsvennens nettutgave.

Reddet
Quart-sjef Arild Buli bekrefter at hans festival ikke godtar akkorden, men tilbakeviser at de er den eneste leverandøren som ikke går med på kravet.

Hovefestivalen ble tidligere i år reddet av Arendal kommune. Da forpliktet festivalen seg til å få de andre kreditorene til å godta sletting av gjeld. Dersom Quartfestivalen setter seg på bakbeina, kan Hovefestivalen være historie.

— Jeg har snakket med Quart-ledelsen. De sier rett ut at de vil ramme oss. Du kan vel si at det er blitt en festivalkrig, sier Sandberg til agderposten.no.

Begjært konkurs
En løsning er at de andre leverandørene godtar at Quartfestivalens regning betales i sin helhet.

Mandag ble Hovefestivalen begjært konkurs av Skatt Sør. Ifølge Sandberg blir begjæringen trukket hvis skattemyndighetene får betalt innen 16. desember.
(NTB)