Quart på 12

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Quarten er Norges viktigste rockfestival, selv om Øya puster den i nakken. Kristiansand er for rocken det Kongsberg er for jazzen. I 13 år har festivalen skapt avisoverskrifter. Langt ifra alt handler om musikk, men det beste med festivalen er fortsatt musikkrepertoaret. Quarten er etablert, men ikke satt. Den setter fremdeles dagsorden.

ETTER NOK EN

vellykket festival lyser røde tall mot oss. En-to-tre-fire: Overstyrte gitarer, tre grep og underskudd er Quartens melodi. Synger den på siste vers? Tikker klokka mot 12.00? Neppe. Det er for mange økonomiske og kulturelle interesser involvert. Riktignok er det gått ut permitteringsvarsel til de seks ansatte, festivalsjef Toffen Gunnufsen inkludert, men du kan trygt sette av ei uke i juli neste år også.

ÅRSAKEN TIL ÅRETS

underskudd på tre millioner kroner er i hovedsak været. Regnvær førte til tap av billettinntekter, mat- og ølsalg. Til tross for et meget godt program og en vellykket gjennomføring, minus sex-stuntet, ble Quart 2004 en langdryg affære. Å starte mandag og avslutte natt til søndag er for omfattende. Man skal ha god kondis og solid lommebok for å klare ei slik uke. Toffen planlegger neste år en fire dagers festival i Odden og Bendiksbukta. Å droppe Idrettsplassen vil spare festivalen for millionbeløp i produksjon og vakthold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer