Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart på sparebluss

Quart-festivalen blir krympet. Neste år må festglade ungdommer belage seg på bare fire dagers musikkhappening.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Årsaken er at festivalen får ni millioner kroner mindre å rutte med.

Det nye styret har som mål å få Quart-festivalen på rett kjøl.

Produksjonsbudsjettet barberes fra 25 millioner til 16. Dette innebærer blant annet en reduksjon i antall dager fra seks til fire.

-  Det vil bli en utfordring å få budsjettene til å gå i hop. Men jeg ser ikke på det som noe problem, nei, nei, sier festivalgeneral Toffen Gunnufsen.

Bra uansett

Han er ansvarlig for booking av band og markedsføring, og er trolig den som vil merke innstrammingene mest. Men han bedyrer at budsjettjusteringene innebærer få problemer.

-  Det er riktignok to dager mindre, men det betyr bare at vi havner på relativt samme nivå som tidligere. Og med fire dager er vi veldig konkurransedyktige i forhold til andre festivaler, sier Gunnufsen, som er positivt innstilt til det nye interimsstyret som ble valgt i går kveld.

-  Jeg skulle gjerne sett at Asbjørn Uppstad (daglig leder, red.anm) hadde fått plass, men det får så være, sier Gunnufsen.

Lei stormkast

Kristiansands-politikerne har kommet med klare føringer til den videre driften. Belønningen er 4,2 millioner kroner i støtte, noe som redder festivalen fra en dundrende konkurs. Også stiftelsen Cultiva utbetaler 500 000 kroner når Quart er på beina.

-  Jeg kommer overfor styret til å sette stramme krav i forhold til min egen arbeidssituasjon. Det kommer ikke til å være noe slingringsmonn, sier Gunnufsen, uten at han ønsker å utdype hva han mener med disse kravene.

Nå ønsker han å fokusere utelukkende på det kunstneriske.

-  Jeg vet hva som er på veien. For å si det sånn: Det blir mye rock'n'roll. Og vel så sterkt som i år.

-  Og Cumshots? (som overrasket med nakenshow på scenen, red.anm.).

-  De tror jeg ikke kommer igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media