Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart-penger holdes tilbake

Quart-festivalen risikerer å miste 425 000 kroner i statsstøtte fordi revisor mener Quart-regnskapet fra i fjor ikke er godt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen er nå koblet inn i saken. Norges største rockefestival er i år blitt lovet 850 000 kroner i statsstøtte fra Norsk kulturråd.

Sinna

Halvparten av pengene er overført til festivalsjef Toffen Gunnufsen og investorene Arild Buli og Trygve Eftestøl i Quart. Men resten - 425 000 kroner - er ikke blitt overført. Det er nå ei drøy uke til festivalen starter.

- Nå er jeg sinna. Dette er uprofesjonelt gjort av Norsk kulturråd. Jeg setter store spørsmålstegn ved hele saksbehandlingen til rådet. Tilbakeholdelsen av pengene vil ikke gå utover gjennomføringen av festivalen, sier Toffen til Dagbladet.

Dårlig pengekontroll

Revisor har påpekt mangler og svakheter med fjorårets Quart-regnskap.

- Vi har fått en revisjonsrapport fra Quart-festivalen som inneholder merknader fra revisor. Vi må få sett nærmere på disse før vi kan utbetale støtten. Regelen er at regnskapet fra året før skal være i orden før vi utbetaler andre halvdel av støttebeløpet, sier seksjonsleder Sjur Færøvik i Norsk kulturråd.

Kulturrådet sendte i går et brev der de ba Riksrevisjonen om hjelp.

- Vi har ennå ikke fått brevet, og vi vil se på saken når den kommer, sier ekspedisjonssjef Jens A. Gunvaldsen i Riksrevisjonen. Quart har ifølge årsregnskapene slitt med dårlig økonomi i en årrekke.

I fjor gikk Stiftelsen Quart-festivalen imidlertid med et overskudd på 207 000 kroner.

Tre selskaper

For å skape orden i pengeflyten har Toffen og investorene Buli og Eftesdøl etablert tre aksjeselskaper - Quart Rett, Quart Servering og Quart Kommunikasjon.

De tre eier en tredjedel av aksjene hver. Trioen regner med at Quart-selskapene på kort sikt vil ha inntekter på rundt ti millioner kroner og et overskudd på rundt halvannen million kroner.

SINT TOFFEN: Festivalsjef Toffen Gunnufsen er sint, Norsk kulturråd holder igjen 425 000 kroner fordi Quart-regnskapet fra i fjor inneholder mangler.