Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart-penger til skisenter

Quart-investor Trygve Eftestøl innrømmer at penger fra festivalen har gått til et gjeldstynget alpinsenter i Telemark. Festivalsjef Toffen Gunnufsen mener dette er utidig bruk av penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Quart-investoren Trygve Eftestøl har vært taus siden Dagbladet avslørte økonomisk rot og rolleblanding i Quart-festivalen.

Han innrømmer nå at Quart Rett, Quart Servering og Quart Kommunikasjon (de kommersielle selskapene i Quart-festivalen, red.anm.) har kjøpt en tredjedel av hele Gautefall-prosjektet i Telemark for 5,5 millioner kroner.

Eftestøl, hans forretningspartner Arild Buli og Toffen Gunnufsen eier en tredjedel hver av de kommersielle Quart-selskapene.

Styremedlem og festivalsjef Toffen Gunnufsen sier han ikke visste om investeringen i alpinanlegget.

- Nedbrutt

- Jeg ble ikke orientert om dette før for et par dager siden. Jeg har hele tida vært motstander av at pengene vi får inn på festivalen skal gå til andre formål. Det er klart at dette er utidig bruk av penger. Pengene skulle aldri blitt brukt til å kjøpe aksjer i et alpinanlegg, sier Gunnufsen.

Eftestøl sier at Dagbladets artikler har vært tunge å svelge, og at han muligens har gjort noe kritikkverdig, men ikke noe ulovlig.

Quart-investorene Eftestøl og Arild Buli har investert i hotell, alpinanlegg, leiligheter og restaurant ved det populære skistedet Gautefall i Telemark.

Pengene som er blitt investert i Gautefall, skal ifølge Eftestøl stamme fra sponsoravtalen med Hansa Bryggerier og Coca-Cola.

I går skrev Dagbladet at den hemmelige sponsoravtalen mellom de kommersielle Quart-selskapene og merkevareprodusentene er verdt ni millioner kroner.

Seint i går kveld ringer Eftestøl Dagbladet og gir et mer utfyllende intervju. Men klokka 23.00 sier Quart-investoren at han vil trekke sitatene hvis det ikke blir skrevet en positiv artikkel om Quart-festivalen. I intervjuet, som derfor ikke kan gjengis ordrett, hevder Eftestøl at Quart-styret siden årsskiftet 2001/2002 har jobbet med å skille børs og katedral.

Inhabile?

Dagbladet har i flere artikler stilt spørsmål ved gyldigheten av avtalene mellom Stiftelsen Quart-festivalen, som driver den kunstneriske virksomheten, og de kommersielle Quart-selskapene. Flere av styremedlemmene i stiftelsen kan ha vært inhabile, ettersom de har store næringsinteresser i de samme selskapene.

Eftestøl mener imidlertid at Quart-festivalen og de kommersielle Quart-selskapene har en gyldig avtale, og avviser også at styremedlemmene har vært inhabile.

Gautefall-selskapene har en total gjeld på over 80 millioner kroner. Eftestøl avviser at dette er en dårlig investering for Quart-selskapene, og hevder at det er en bedre investering enn å ha penger i banken.