Quart politietterforskes

Etter dundrende konkurs og økonomirot har politiet bestemt seg for å etterforske Quart og Arild Buli.

UNDER LUPEN: Quart-sjef og -eier Arild Bulis havarerte Quart blir nå satt under etterforskning. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
UNDER LUPEN: Quart-sjef og -eier Arild Bulis havarerte Quart blir nå satt under etterforskning. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

||| 5. oktober i fjor gikk Quart - etterfølgeren til legendariske Quartfestivalen - konkurs, og dermed var en æra i norsk festivalhistorie definitivt over.

Men festivalen lever videre i rettsapparatet. I fjor gikk Quart 24 millioner kroner i minus - og tidligere i sommer kom revisorrapporten som slaktet økonomistyringen i selskapene rundt Quart.

Nå bekrefter politiet i Agder at de vil sette i gang etterforskning i saken.

Starter i høst
- Vi kommer til å etterforske dette i løpet av høsten, sier politioverbetjent John Repstad som er leder for økonomiavsnittet ved Agder politidistrikt.

Arlid Buli kjøpte i 2008 opp restene av Quartfestivalen, og sto som eier og daglig leder av fjorårets arrangement.

«Vi er ikke kjent med at det på noe tidspunkt har foreligget en samlet finaniseringsplan for festivalen.», skriver revisor Kjell Arnvard i revisorrapporten.

I rapporten kommer det blant annet fram at et av selskapene, Quart Service, blant annet har betalt 3 378 600 kroner i kontanter til sceneutstyrsleverandøren Stage Concept AS. Den 4. juli i fjor betalte de til og med 200 000 i mynt.

Festivalen betalte 1 million dollar for trekkplasteret Slash, og måtte tidlig betale et forskudd på 250.000 dollar. Buli og Quart ble imidlertid nektet lån hos DnB Nor, og finansierte betalingen med lån fra privatpersoner.

Uoppgjorte lån

Quart og Buli tok opp en rekke private lån underveis, noen til selskapet - andre til Buli personlig. Revisor beskriver låneavtalene som «noe spesielle».  Flere av lånene finnes det ikke låneavtaler på i regnskapet.

Mange og store millionlån er tilsynelatende ikke betalt tilbake, men de er heller ikke er meldt inn som krav i boet. Bokføringen er også i mange tilfeller ført inn med håndskrevne beskjeder.

Revisor mener noen av disse låneavtalene er å regne som straffbare forhold.

Etter konkursen er det Buli selv som har meldt inn det største kravet til boet - et tosifret millionbeløp.

Arild Buli ønsket ikke å kommentere saken.