Quart reddes i siste liten

Norges største rockefestival sliter med betalingsproblemer. Quart skal ha liggende ubetalte regninger på millionbeløp, men reddes trolig av stiftelsen Cultiva.

Det nye Quart-styret jobber nå på spreng for å løse krisa. Styreleder John Ivar Mejlænder-Larsen innrømmer pengeproblemer, og sier til Dagbladet at Quart trenger 6,5 millioner kroner i frisk kapital. - Det er satt i gang forskjellige tiltak for å bedre likviditeten. Vi kommer til å reforhandle avtalene med de kommersielle Quart-selskapene. Jeg ønsker ikke å kommentere den økonomiske situasjonen ytterligere, men vi har god kontakt med både kommunen og Cultiva. Vi har stor tro på en økonomisk løsning, sier Mejlænder-Larsen.

I tolvte time

Quart har søkt stiftelsen Cultiva i Kristiansand om penger, som gir tilskudd i form av aksjekapital og lån til kunst og kultur i Kristiansand. Fondet er på 1,44 milliarder kroner, og i dag deler Cultiva ut 18,8 millioner. Quart-festivalen må ha mellom to og tre millioner kroner for ikke å havne i problemer.

Etter det Dagbladet forstår, kommer Cultiva til å redde festivalen ved å skyte inn penger i millionklassen.

Ingen i Kristiansand er tjent med at den populære festivalen går inn. Quart er et trekkplaster for sørlandsbyen, både kulturelt og økonomisk. Tidligere kulturminister Ellen Horn, som nå er styreleder i Cultiva, vil ikke røpe om stiftelsen vil støtte festivalen. - Festivalen har betydd utrolig mye for Kristiansand. Quart har lagt grunnlaget for mye av arbeidet til Cultiva. Når det er sagt, vil vi ikke støtte festivalen for enhver pris. De som blir tildelt midler, kommer til å bli pålagt strenge krav til regnskap, sier Horn til Dagbladet.

Til inkasso

Rett etter årets festival gikk festivalsjef Toffen Gunnufsen ut i media og sa at årets konserter var en økonomisk suksess med rundt en million kroner i overskudd. Likevel sliter den samme mannen med ubetalte regninger på festivalens vegne. Festivalen skylder blant annet Tono en musikkavgift på 400000 kroner. - Kravet er nå sendt til inkasso, sier markedssjef Odd Gustu i Tono til Dagbladet. Festivalen skylder også artistskatt på mange hundre tusen kroner.

SKYLDER PENGER: Quart-sjef Toffen Gunnufsen.