Quart reddet i siste liten

Vaktene valgte å bli værende.

FORTSETTER: Quart og sikkerhetsvaktene har kommet til enighet. Fra venstre: Henning Kristiansen i Pro Sec, Quart-sjef Arild Buli og pressesjef Merethe La Verdi. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG
FORTSETTER: Quart og sikkerhetsvaktene har kommet til enighet. Fra venstre: Henning Kristiansen i Pro Sec, Quart-sjef Arild Buli og pressesjef Merethe La Verdi. FOTO: ANDERS GRØNNEBERGVis mer

||| KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): Arild Buli og  Pro Sec har kommet til enighet. Dermed fortsetter festivalen som planlagt, opplyste festivalledelsen på en pressekonferanse nå nettopp.

Quart skyldte selskapet et ukjent beløp, og Pro Sec truet derfor med å be sine 32 vakter reise hjem. Da ville det vært nærmest umulig for festivalen å fortsette.

Vaktsjefen beklager
- Jeg beklager at denne saken har blitt blåst veldig opp. Vi gleder oss til videre festival, sa Pro Sec-sjef Henning Kristiansen på pressekonferansen.

Han ønsket ikke å gå nærmere inn på det nøyaktige beløpet Quart nå har garantert for, men skylder i stedet på en misforståelse i kontrakten.

- Dette er nå ryddet opp i. Jeg anså ikke situasjonen som særlig dramatisk, sier Kristiansen.

Til Dagbladet.no sa Kristiansen tidligere i dag at det var helt avgjørende at pengene kom på bordet.

- Vi må være harde, vi har vært snille for lenge, uttalte Kristiansen.

- Alle får betalt
Arild Buli var også til stede på pressekonferansen, og ga uttrykk for at han er noe lei alle spørsmålene om økonomi.

- Alle får betalt, det er det ingen som helst tvil om, sier Buli.

- Nå gleder vi oss over det fine været, så tar vi det økonomiske seinere.

Buli tok også selvkritikk på de mange logistiske manglene som møtte Quart-publikummet i går. Blant annet manglet de vekslepenger å gi til ølkjøpere.

- I dag har vi tatt ut 300 000 kroner i mynt og veksel allerede. Vi er ikke fornøyd, så det er mange ting vi skal gjøre noe med.