Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart taper store penger

Betalte Kanye West og andre artister på feil tidspunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Quart-festivalen i Kristiansand får i år over en kvart million i dollartap, skriver Dagens næringsliv.

Årets artister, deriblant store utenlandske navn som Depeche Mode, Kanye West og Pharell, har tilsammen fått honorarer på 10.8 millioner. 80 prosent av oppgjøret skjer i utenlandsk valuta. Festivalen sikret seg dollar på en tid i fjor hvor kursen var skyhøy. Det har de tapt rundt 300 000 kroner på, ifølge DN.

- En feilvurdering

Dermed går Norges største musikkfestival nok en gang på en økonomisk smell. Quart har vært gjennom mange år med økonomisk rot og sist år kjøpte Quart dollar, noe de trodde i hvertfall ville sikre dem mot ustabilitet i valutamarkedet.

Nå vedgår festivalledelsen at dollarkjøpet var en feilvurdering. I fjor høst kjøpte de 800 000 dollar til en kurs på 6.38 kroner. Siden har prisen på dollar, målt i norske kroner, falt kraftig. Dermed har Quart altså tapt 300 000 kroner.

- Det er mye penger for oss som trenger hver krone vi kan få. Vi hørte på råd fra våre rådgivere som dengang stipulerte dollaren til over syv kroner. Derfor trodde vi at dette var et godt tidspunkt å handle på, men det var det altså ikke, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen i Stiftelsen Quart til avisen.

Tjente for første gang i fjor

Quarts tidligere økonomiske problemer hadde en topp seg i 2003, men også året etter hadde de et underskudd før skatt på 6,6 millioner kroner.

 TAPER OVER EN «QUART» MILLION: Festvalen trodde de sikret seg mot kurssvingninger da de betalte Kanye West og andre artister i dollar. Her er rapperen under årets Roskilde-festival. Foto: SCANPIX
TAPER OVER EN «QUART» MILLION: Festvalen trodde de sikret seg mot kurssvingninger da de betalte Kanye West og andre artister i dollar. Her er rapperen under årets Roskilde-festival. Foto: SCANPIX Vis mer

Fjorårets store trekkplastre som Snoop Dogg, Green Day og Foo Fighters gjorde sitt til at festivalen endelig tjente penger.

Da hadde de et resultat før skatt på 1,4 millioner kroner, ifølge DN.