Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart til salgs

Quart-festivalen er til salgs. Investorene har vært i hemmelige samtaler med merkevareaktører for å selge aksjene i landets største musikkfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Bakgrunnen er at Quart-investorene Trygve Eftestøl og Arild Buli har store pengeproblemer i blant annet Gautefall alpinsenter i Telemark. De to og festivalsjef Toffen Gunnufsen eier en tredjedel hver av aksjene i de kommersielle Quart-selskapene som nå vurderes solgt.

Ifølge Dagbladets kilder skal investorene ha stipulert verdien på Quart-aksjene til mellom 30 og 50 millioner kroner. Dette avviser Buli.

- Vi har aldri sagt at aksjene er verdt 30 til 50 millioner, sier han.

Milliongjeld

Men Buli bekrefter at de vil vurdere å selge Quart-selskapene hvis det dukker opp et godt tilbud.

Dagbladet kjenner til at Quart-investorene har hatt en rekke samtaler med store merkevareprodusenter, blant andre Coca-Cola, Telenor og Hansa, om kjøp av aksjene. Etter Dagbladets avsløringer om økonomisk rot i Quart-festivalen, har samtalene imidlertid stoppet opp. Selv om aksjer i Quart-selskapene selges, vil festivalens stiftelse bestå.

Eftestøl og Bulis satsing ved Gautefall alpinsenter har kostet forretningspartnerne mange penger. Likviditeten i selskapet er dårlig, og Gautefall-konsernet har en samlet gjeld på 80 millioner kroner. Mange kreditorer står nå i kø. Dagbladet har tidligere avdekket at penger fra Quart-selskapene er investert i det gjeldstyngede alpin- og hotellprosjektet.

- Har dere vært i forhandlinger med konkrete selskaper om selge Quart-aksjene?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Men tidspunktet for eventuelt å selge har ingenting å si, det er prisen som er avgjørende. Vi vil selvsagt vurdere bud dersom noen kommer med det, sier Buli.

Aksjene ut av byen?

Quart-investorene sier at dersom de selger aksjene, så er det for å gjøre festivalen enda bedre i framtida.

- Det er ikke billettinntekter og statsstøtte som er årsaken til at vi kan drive festivalen. Det må også sponsorer til, noen må tenke økonomi. Neste eier må tenke det beste for festivalen og byen, sier Buli.

- Så dere vil selge til lokale investorer?

- I 1997 var vi villige til å overføre rettigheter til det lokale næringslivet, men ingen ville den gangen sette ei krone på festivalen. I dag er situasjonen helt annerledes, så det er ikke alfa og omega for oss å eventuelt selge aksjer til lokale krefter. Men Kristiansand-firmaer er selvsagt interessert å komme inn, fortsetter Buli.

- Investeringen i Quart-festivalen er annerledes enn det vi ellers driver på med. Med denne investeringen skaper vi glede og underholdning for mange mennesker. Jeg blir rørt når jeg leser positive ting om festivalen i avisene, sier Buli.

Vil selge

Gunnufsen, som eier en tredjedel av aksjene i de kommersielle Quart-selskapene, vil nå selge sine aksjer.

Det er naturlig at Buli og Eftestøl kjøper dem.

- Jeg har ingen konkrete kommentarer til dette, men det er vel en gjensidig kjøpsavtale mellom dem som eier aksjer i disse selskapene, fortsetter Buli.

Gunnufsen begynner å se en ende på sitt Quart-engasjement.

- Jeg kan ikke drive denne festivalen til evig tid. Om fem år kan det være nok. Hvis festivalen blir drevet på et solid økonomisk fundament, kan jeg gjerne jobbe mer, men jeg synes det har vært tungt de to siste åra.

Dersom aksjene selges, får vi satse på at det er habile mennesker som vil forvalte arven, sier Gunnufsen.

Nå ser han fram til «båtlivet og riksrevisjonen».