Quart-topp truer avis med søksmål

Fædrelandsvennen skriver i dag at PR-sjefen solgte billigbilletter til kona si som i årevis har drevet svartebørssalg. - Jeg avviser dette, sier Pål Hetland som sammen med en advokat vil vurdere injuriesøksmål.

Hetlands kone, Katherine Lück, er deltidsansatt i Negl- og hudakademiet i Kristiansand. Ifølge de ansatte har hun tilbudt kunder og ansatte Quart-billetter i en årrekke.

- Hun sa hun hadde fått kjøpt billettene rimelig av sin mann, pressesjefen, forteller to av de ansatte, Annette Kaarevik og Helene Hansen til Fædrelandsvennen.

Avisa har snakket med fem av de seks ansatte, og alle bekrefter svartebørs-virksomheten. Lück skal ha tatt opptil 3000 kroner for et dagspass.

Mener at kildene lyver

<> Toffen lager nye regler etter avsløring<> Quart-sjef Toffen Gunnufsen stoler på at PR-sjef Pål Hetland ikke har formidlet billigbilletter til kona. Men han synes Katherine Lück har vært dum og naiv.

- Både ansatte og kunder har reagert kraftig på Lücks salg av Quart-billetter. Det er fryktelig leit at en slik umoralsk handling har foregått i min salong. Det går utover både ansatte og kunder, sier daglig leder Conny Harrington.

En av Lücks kunder som ønsker å være anonym, sier hun ble tilbudt femdagerspass til Quart\'en.

- Jeg har aldri sett kvinnen som stelte neglene mine før, og reagerte på at hun pratet så åpent om at hun hadde sikret seg billetter som hun ville selge svart. Hun la ikke skjul på at hun var gift med festivalens pressesjef. Jeg takket nei til billetter, og stilte ingen spørsmål, men jeg tenkte jo mitt, sier neglekunden til Fædrelandsvennen.

PR-sjef Pål Hetland raser mot oppslaget i lokalavisa, og avviser på det sterkeste påstandene overfor Dagbladet.no.

- Jeg er sjokkert over at Fædrelandsvennen ikke har sjekket kildene sine grundigere. Alle er ansatt i samme bedrift. Vi kjenner dem, og vet at det er grunn til å stille spørsmål ved troverdigheten deres. Mer vil jeg ikke si, sier Hetland.

Han vil nå kontakte advokat for å undersøke mulighetene for et injuriesøksmål mot avisa. Det han reagerer mest på er påstandene om at kona skal ha fått billetter av ham.

Avslørte kona med skjult kamera

- Det er helt på trynet. Jeg kjenner ingen i Billettservice så det har vært praktisk umulig for meg å skaffe billetter. Dette lukter injurier, sier Hetland til Dagbladet.no.

Kona hans ønsker ikke å kommentere saken.

Før helga truet Quart-festivalen med å bryte markedssamarbeidet med Fædrelandsvennen på grunn av svartebørs-avsløringene. Pål Hetland hadde ved festivalstart gått ut i flere aviser og på tv og fordømt svartebørshaiene på det mest voldsomme.

- Svartebørshaiene stinker! fastslo den høyprofilerte Quart-toppen.

Da fikk kristiansandsavisa tips om at kona hans selv tjente penger på svarte billetter. De oppsøkte restauranten hvor hun jobbet, og dokumenterte med skjult kamera at hun solgte dem to festivalbilletter for 4000 kroner. Da de identifiserte seg som journalister, påsto hun at hun solgte for restaurant-sjefen - noe som viste seg å ikke stemme. Lück ble presset til å si opp restaurant-jobben etter avsløringa.

Redaktøren frykter ikke injuriesak

- Men kona di ble jo tatt på fersk gjerning av avisens journalister?

- Jeg misliker sterkt bruken av ordet «tatt» for en handling som ikke engang er straffbar, sier Hetland som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Sjefredaktør Finn Holmer-Hoven tar injurie-truslene med knusende ro når Dagbladet.no forteller ham om den siste utviklinga i saken.

- Vi har mange kilder fra neglesalongen, og de fleste står fram med fullt navn. I tillegg bekrefter en kunde påstandene uavhengig av de ansatte. Vi stoler på kildene våre, og frykter ikke en eventuell injuriesak, sier Holmer-Hoven.

Han forstår ikke hvorfor Hetland ikke har valgt å holde en lavere profil etter å ha blitt tatt med buksene nede av konas svartebørssalg.

- Han gikk ut veldig høyt med sin moralske indignasjon over svartebørssalget i aviser og på tv, og nærmest formante dem til å brenne i helvete. De kommentarene han har kommet med i ettertid virker veldig lite gjennomtenkte, sier sjefredaktøren.

<B>QUART-SJEFENE: Pål Hetland (venstre) har kommet i hardt vær etter at kona ble avslørt som svartebørshai. Quart-sjef Toffen Gunnufsen <a href=\'http://manual.dagbladet.no/manual/2002/07/13/342505.html\'>støtter PR-sjefen sin 100 prosent</a>.