Quart trues av konkurs

Quart-festivalen står i fare for å bli slått konkurs. Norges største rockefestival skylder 719000 kroner i moms.

Skattemyndighetene har gitt rockerne noen uker på å ordne. Dagbladet har tidligere skrevet at stiftelsen Cultiva redder den populære festivalen med 2,5 millioner kroner. Men betingelsen var at festivalen skulle rydde opp i alt det økonomiske rotet Dagbladet har avdekket i en serie artikler. Nå viser det seg at festivalsjefen ikke har betalt merverdiavgift på 719000 kroner til staten. Quart-festivalen venter på millionene fra stiftelsen Cultiva. Hvis de ikke får overført pengene, kan festivalen stå i fare for å bli slått konkurs. Kravet fra skattemyndighetene kom først på bordet like før jul.

Ryddeprosess

- Vi håper nå at alle «likene» er ute av skapet. Vi ble kjent med avgiftskravet like før jul. Rent formelt er det stiftelsen som er juridisk ansvarlig, men ansvarsforholdet internt mellom stiftelsen og de kommersielle selskapene er ikke avklart. Totalt skylder festivalen 3,8 millioner kroner. Vi har satt i gang ryddeprosessen, sier styreleder John Ivar Mejlænder-Larsen i Quart-festivalen. Totalbeløpet som Quart skylder, stammer blant annet fra leverandørgjeld og artistskatt. Styreleder i festivalen forteller at de har hyret inn næringslivsekspert Asbjørn Uppstad for å få orden på alle rutinene og driften i organisasjonen. Mejlænder-Larsen håper at billettsalget, som alt er i gang til årets festival, kan være med på å betale gjelden.

Halvert støtte

- Vi har muligheten til å slå virksomheten konkurs eller komme fram til en nedbetalingsordning, sier kontorsjef Alf Nerhus ved skattefogden i Kristiansand. I tillegg til støtten fra stiftelsen Cultiva, har Quart-festivalen fått 400000 kroner fra Norsk kulturråd. Dette er 450000 kroner mindre enn de fikk i fjor. Revisjonsselskapet som har gjennomgått økonomien til stiftelsen, har funnet flere kritikkverdige forhold. Norsk Rockeforbund raser mot Norsk kulturråd etter at Quart fikk halvert støtten.

SKYLDER MOMS: Blir det slutt på slike scener? Her er det Flaming Lips som innfører fargerikt fellesskap på Quart-festivalen i fjor.