Quart uten kronprins

QUART (Dagbladet.no): Quartens kongelige beskytter, kronprins Haakon, droppet Quarten for første gang på seks år, og reiste på kjærlighetsferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kronprins Haakon, Mette-Marit og lille Marius er for tiden på kjærlighetsferie et hemmelig sted i Frankrike. Det er etter det Dagbladet.no erfarer svært lite sannsynlig at de dukker opp på årets festival.

Kronprinsen er blitt både kongelig norsk beskytter og den uoffisielle goodwill-ambassadøren til det som er blitt Norges viktigste musikkfestival. Hans tilstedeværelse har betydd mye både for at festivalen har overlevd, og blitt så stor som den har blitt.

Men at han uteblir i år er ikke noe problem for Quarten, nå står den fint på egne bein, og festivalledelsen er uten tvil glade for at det nå blir mere fokus på festivalen enn på de celebre gjestene.

Reddet Quart

Da Haakon dukket opp ved Tresse (det gamle festivalområdet i sentrum) i 1996 reddet han i følge Quartsjef Toffen hele festivalen. Samme høst bestemte byutviklingsstyret seg nemlig med knappest mulig margin å gi den da kontroversielle festivalen lov til å bruke samme område neste år. Ordfører Bjørg Wallewik måtte dra kronprins-argumentet for å få vedtaket i havn.

- Når selveste kronprinsen kom, og sikkert reiste hjem og fortalte sine foreldre at han hadde storkost seg, har ikke jeg som ordfører det ringeste problem med å si at festivalen er en viktig kulturbegivenhet, sa ordføreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer