Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Quart vil ikke lenger være den største festivalen

Men den beste. I dag offentliggjøres nye bookinger.

(Dagbladet.no): Etter et år med artist-trøbbel, pengeproblemer og nesten-konkurs, er Quartfestivalen nå på skinner igjen.

De siste månedene har det dryppet inn det ene nybooka bandet etter det andre på festivalens hjemmeside og i dag er det elektroartistenes tur.

- Vi har booket fire elektronikaartister, Justice, Digitalism, Trentemøller og Surgeon. For meg er det veldig spennende med disse bandene, jeg har tross alt en bakgrunn som klubb-booker, sier musikksjef Andy Inglis til Dagbladet.no.

Skotten Inglis ble ansatt av Quart 11. desember i fjor. Han er tidligere daglig leder av London-klubben The Luminaire, som flere ganger er kåret til Storbritannias beste klubb av britisk musikkpresse.

Han forteller at neste års Quartfestival vil bli en sterkere byfestival, med konserter på scener i Kristiansand sentrum.

- Jeg har hatt venner som har hatet klubbmusikk hele livet, men som elsker Justice. Digitalism fra Tyskland er på en måte indie med klubb-beats og danske Trentemøller er atmosfærisk. Men jeg gleder med mest til Surgeon, han er en DJ som har holdt på siden 1995 og spiller minimalistisk og skjelettaktig tekno, sier Andy.

I fjor var Quartfestivalen preget av en veldig familieorientert bookingprofil. Nå ønsker Andy å returnere til Quartfestivalens opprinnelige musikkfilosofi.

- Jeg har veldig bred musikksmak og Quart har et omdømme som en festival som omfavner mange musikkstiler. Noen ganger vil jeg kanskje booke band som jeg personlig ikke er fan av, men ingen skal kunne si at det er dårlige band på plakaten. Det viktigste er å passe på at alt er av kvalitet, sier Andy.

SJEF: Andy Inglis er ny bookingsjef i Quart. I dag slipper han fire nye artister. Foto: Jan L. Dahl
SJEF: Andy Inglis er ny bookingsjef i Quart. I dag slipper han fire nye artister. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

Men selv om Quart hittil har 31 band i boks, er ingen av dem typiske headlinere.

- Vi har jaktet på headlinere siden jeg begynte, men det er faktisk ganske vanskelig i år. Musikkbransjen har forandret seg veldig de siste årene og festivalmarkedet har blitt veldig attraktivt for artistene. Samtidig er det ikke flere publikummere, så konkurransen om bandene har blitt veldig hard, sier Inglis.

Han forteller at de aller største bandene foretrekker å holde egne arenakonserter istedet for å spille på festival. Samtidig arrangeres Quart og hovedkonkurrenten Hove samtidig som flere store festivaler i Europa. Inglis tror norske festivalpublikummere snart må begynne å jekke ned forventningene de har til norske festivaler.

- Band og management har mange flere valgmuligheter enn før. Samtidig er Norge det festivalmarkedet som betaler best i Skandianavia, ja kanskje hele verden, sier Inglis.

Han er klar over at Quart har et ansvar overfor dem som har hjulpet festivalen komme seg på beina igjen og sier at han ikke bryr seg om konkurransen med Hove.

- Vi er ikke lenger interessert i å være Norges største festival. Vi vil være den beste. Jeg tenker ikke på noen andre festivalen når jeg booker, jeg tenker på musikken, sier Andy Inglis til Dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media