Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quarten er i gang

Sol, svartebørs og Siv Jensen. Les alt om Quartens første dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om festivalsommeren

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Litt over klokka 16 i ettermiddag drønnet det første riffet fra metalbandet Torch over Bendiktsbukta.

Det markerte at årets utgave av Quart er i gang. 45 000 billetter er solgt til festivalen, som starter med fokus på rock og metal i dag. Senere i uka spiller blant annet Kanye West, Pharrell, Depeche Mode og Muse.

Håvard, Martin og Arild har kjørt fra vestlandet til Kristiansand i selvmekket rosa buss med Quart-logo.

- Vi var ferdig dagen før vi reiste, så nå er det godt å være her og kunne nyte en kald øl, forteller de til Dagbladet.no.

Mye øl og rock

De tre kompisene er primært her for å se Arctic Monkeys, Depeche Mode og Tool.

Ronny og Jon har på sin side bare kjørt i ti minutter, fra hjemstedet Vennesla, for å komme seg til Quart-campen.

TUNG ÅPNING: Mens mange stod i kø for å få løst inn billetten i festivalbånd, hadde andre allerede kommet seg inn da Torch begynte sin konsert i ettermiddag. FOTO: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS
TUNG ÅPNING: Mens mange stod i kø for å få løst inn billetten i festivalbånd, hadde andre allerede kommet seg inn da Torch begynte sin konsert i ettermiddag. FOTO: TORSTEIN BRATTSET DRABLØS Vis mer

Med bilen fullastet med øl er de klare for sommerens høydepunkt. Stolte viser de fram tomme bokser med øl de har drukket opp allerede. De håper å kunne dekorere hele teltet med tomme ølbokser ved festivalslutt.

- Vi skal få med oss mange band og drikke enda mer øl. Cb er favoritten, men når det skranter med pengene drikker vi Tuborg, forteller de.

Ronny og Jon har vært stamkunder på Quartfestivalen de siste årene, og ser i år spesielt frem til Tool, Muse og Flogging Molly.

Bader i sol

Quartens første dag kunne by på strålende sol. Og festivaldeltakere som er redde for gjørmebad, trenger ikke å frykte de kommende dagene.

Det er ikke meldt nedbør en eneste av de fem dagene Quart varer. Torsdag kan by på noe skyer, men ellers er det sol og over 20 grader som gjelder.

Følg værvarselet her.

Advarer mot haiene

image: Quarten er i gang

I år som tidligere er det flere svartebørshaier som står utenfor området og forsøker å selge billetter.

Pressetalskvinne Trine Sollie forteller at det er levert inn én politianmeldelse mot en mann som forsøkte å selge en Quart-billett på Finn.no.

- Mye tyder på at han forsøkte å selge samme billett til flere, fortalte hun på en pressekonferanse i dag.

Sollie har fått opplyst fra politiet at de håper å oppklare saken fort, da mannen brukte sitt eget telefonnummer i forhandlinger med vedkommende som anmeldte saken.

Hun advarer uansett mot kjøp av billetter på svartebørs. Quart-festivalen la tidligere i dag ut 200 ukespass og 300 dagspass i et forsøk på å begrense omfanget av svartebørshandelen.

Frykter ikke avlysninger

Quart-festivalen har opplevd en del sure avlysninger de siste årene, men så langt i år har de uteblitt. Kelis er den største artisten som har kansellert, og i dag ble det klart at også det britiske rap-håpet Sway har blitt syk, og må bli hjemme.

Immortal Technique - som imponerte anmelderne under Roskilde-festivalen - er hentet inn som erstatter.

- Jeg føler vi har kontroll. Det svirrer alltid mye rykter om avlysninger, men jeg forholder meg til agentene. Og fra dem har vi ikke fått noen flere beskjeder om kanselleringer, sier Toffen.

TORCH I HUNDRE: Fikk æren av å åpne festivalen.
PÅ PLASS: Siv Jensen har kjøpt én av de 45 000 billettene som er solgt til årets festival.
ØLTELT: Ronny og Jon hadde med seg medbrakt.
QUART-BUSS: Den rosa bussen til Håvard, Martin og Arild kommer trolig til å vekke oppsikt.
VOND START: Denne mannen fikk en brutal start på festivalen, da han ble skadd under en sandfotballturnering på campen.
FORNØYD: Festivalsjef Toffen Gunnufsen håper at programmet vil bli gjennomført som planlagt.