Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quarten er løs

KRISTIANSAND (Dagbladet): Vannet er iskaldt, men stemningen høy på årets Quartfestival. Tusenvis av ungdommer fra hele landet er på plass for å delta på Norges hippeste musikkfestival.

I går brøt synden løs midt i bibelbeltet. Og med Quarten ser det også ut som om sommeren er kommet i sør.

- Quartfestivalen er bare dritkul, sier osloungdommene Shideh Bergseth, Mira Craig, Daniele Aguilar, Henrik Buzzi og Frederik Nicolaisen.

Forfriskende

Til tross for bare 16 grader i vannet frykter ikke festivalfolket det våte element. For Shideh og Mira holder det med én dukkert, mens gutta kaster seg gjentatte ganger i vannet fra «Baderingen», like ved hovedscenen i Bendiksbukta.

- Ikke sprut. Vi prøver å sole oss og slappe av, skriker jentene til Daniel Aguilar, Henrik Buzzi og Frederik Nicolaisen.

- Forfriskende, stammer gutta og forsøker å være barske, men med gåsehud og klaprende tenner innrømmer de at vannet er iskaldt.

Høydepunktet for jentene er fredag. Da står D'Angelo på scenen, som jentene beskriver som utrolig sexy.

- For oss blir det viktigste å finne tak over hodet. Henrik glemte teltet i Oslo, sukker Daniele og Frederik oppgitt.

10000 kondomer

På festivalen er også et knippe medisinstudenter i sammenslutningen MSO, Medisineres seksualopplysning, på plass.

- Vi har 10000 kondomer, og de skal vi bli kvitt i løpet av uka. Dessuten deler vi ut kjærlige råd til ungdommene, sier Pete Majak og Jenny Lund.

Festivaldeltakerne får gode skussmål av politiet.

- Så langt har det gått greit, opplyser sjefen ved Sentrum politikammer, Ole Hortemo.

<B>QUART 2000:</B> Sommer og festival i Kristiansand. Shideh Bergseth og Mira Craig soler seg, mens Daniele Aguilar, Henrik Buzzi og Fredrik Nicolaisen hopper i havet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling