Quart\'en har ikke vedtatt bota

Quart-festivalen har fått 50.000 kroner i bot etter Cumshots sex-stunt.

Les også:

 • sponsorene reagerer
 • Bellona-HaugeForbannet på Schau
 • Toffen: - Idiotisk gjort
 • Schaug og sex-paret fikk 70 000 i bot
 • Hadde samleie for åpen scene

  - Jeg kan bekrefte at Quart-stiftelsen har fått 50 000 i bot, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.no.

  Bota er de ilagt etter at Cumshots tirsdag kveld i et godt planlagt stunt lot Leona Johansson og Tommy Hol Ellingsen ha sex på scenen.

  Alle de sju på scenen ble onsdag ilagt 10.000 kroner hver i bot. Politiet la vekt på at det var mindreårige blant publikum.

  Paret som sier de er miljøaktivister hevdet etter politiavhøret onsdag at Quart-festivalens ledelse visste om sex-stuntet.

  Festivalsjef Toffen Gunnufsen bekrefter også at de har fått en foretaksstraff. Han vil foreløpig ikke uttale seg videre om saken.

  - Det er en foretaksstraff, sier Pedersen.

  Selv om Quarten sier de ikke visste om sex-stuntet?

  - Ja, vi er klar over at de hevder det. Men det er ikke avgjørende, det er mange elementer som spiller inn på avgjørelsen, sier kriminalsjefen.

  Quartens informasjonssjef Espen Thoresen Hværsaagod visste ingenting om bota da vi ringte i dag. - Da vet du mer enn meg, sier informasjonssjefen.

  Har ikke vedtatt bota


  Kriminalsjef Pedersen mener de måtte reagere overfor festivalen som stiftelse etter sex-stuntet.

  - Quarten som stiftelse er hovedansvarlig for arrangementet utfra en totavurdering. Vi mener utfra en totalvurdering at det er riktig å gi en strafferettslig markering overfor selskapet, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

  Selv om Quarten ikke visste om det på forhånd?

  - Det er ikke noe krav om det. De har ikke erkjent at de visste om det. Om de hadde erkjent det kunne det strafferettslige ansvaret gått på enkeltpersoner i ledelsenl slik at de hadde fått bøter.

  - Quarten har et ansvar som arrangør for å lage et regime som sørger for at det ikke inntreffer slike ting, sier kriminalsjefen i Kristiansand-

  Quarten har ikke vedtatt bota.

  - Den er presentert styreformann, som har tatt betenkningstid. Fristen er vanligvis på fem dager, avslutter Pedersen.

  Quarts pressetalsmann opplyser til Dagbladet.no at de har utsatt pressemeldingen.

  - Vi har ingen kommentar før Quartfestivalens advokat har sett på saken, sier Thoresen Hværsaagod til Dagbladet.no.

  Det var på tirsdag under en konsert med Kristopher Schaus band The Cumshots et par kom opp på scenen og gjennomførte et samleie foran 4000 publikummere. Paret hadde samleie til inntekt for regnskogen, og tjener sine penger gjennom nettstedet fuckforforest.com. Paret ble i etterkant bøtelagt 10 000 kroner hver, og det samme ble alle fem medlemmene i bandet. Cumshots og Quarten hevder at ingen i ledelsen av festivalen visste noe om sex-planene, men likevel har Quartfestivalen blitt ilagt bot i dag.

  Adressaten til boten er styreformann John Ivar Mejlænder Larsen.

FIKK 50000 I BOT: Quart-festivalen har fått en foretaksbot på 50.000 kroner. Festivalsjef Toffen Gunnufsen har hele tiden betyder sin uskyld og uvitenhet om sex-stuntet.
BØTER FOR 120.000 KRONER: Kriminalsjef Arne Pedersen skrev ut bota til Quart-festivalen. I tillegg har de sju som var på scenen under sexstuntet fått 70.000 kroner i bot.