Quarten lei av parasitter og gjerrigknarker

Quartledelsen er lei og skuffet over smålige handelsmenn og festivaler som snylter på Quart.

Quartnytt på SMS:
Få siste nytt om Quartfestivalen direkte på mobilen.

Neste uke samles Norges musikkfans seg for å nyte en sommeruke på Quartfestivalen. Rundt 10 000 tilreisende hver dag betyr millioner av ekstrakroner i kassa til handelsstanden i Kristiansand. Quartledelsen ba dem om 100 000 kroner til jubileumsfest, fikk 25 000, og ble ikke spesielt imponert. Denne uka kunne vi lese på festivalens nettside:

«Vi håpet å gjøre enda litt ekstra ut av denne festen. Vi var nemlig i møte med Kvadraturforeningen (en forening som representerer handelstanden i Kr.sand Sentrum), og spurte om de kunne spytte i 100.000,- til dette gratisarrangementet. Som en liten gest overfor alle dere som har vært med på å legge igjen hundrevis av millioner kroner ekstra i byens butikker gjennom de siste 10 årene. Forrige uke fikk vi svar; de kunne strekke seg til 25.000,-! Snakk om storslått, da! Det tilsvarer noe sånt som at hver av byens sjapper bidrar med HELE 200,- i gjennomsnitt, eller noe. TUSEN TAKK, altså - hva skulle vi vel gjort uten handelstanden! Vi finner rett og slett ikke ord for deres kji...eeeh...kjenerøsitet.»

Smålige

Ifølge Quartfestivalens Pål Hetland betyr dette at festdeltagerne må betale mat og drikke sjøl.

- Vi er takknemlige for det vi får, men dette er første gang vi spør om noe. Jeg synes det er litt smålig, sier Hetland til Fædrelandsvennen.

Men daglig leder Sigurd Tvedt i Kvadraturforeningen mener det er rart at Quart klager så lenge handelsstanden tross alt bidrar.

Snyltere

Quartledelsen er også lei av andre arrangementer som skor seg på festivalen. Natt til søndag går «Heaven On Earth» av stabelen, en alkoholfritt hardhousefest som arrangeres utenfor Quart-programmet.

- Vi har arrangert mindre fester under Quart tidligere, men aldri gjort noe i denne skala. Det blir en heftig affære, sier arrangør Hans Olav Breen til Dagsavisen.

Slike arrangementer er Hetland lite begeistret for.

- De er rett og slett parasitter som skor seg på det vi har bygd opp uten å gi noe tilbake. Det er harry, men vi hverken kan eller orker å gjøre noe med det, sier han til Dagsavisen.

Og Kristiansand blir en feststemt by utenfor Quart-programmet. En rekke fester er planlagt, og Hetland mener det begynner å minne om anarki.

- Kort sagt virker det som alle andre enn vårt publikum oppfører seg som anarkister med en gang Quartfestivalen arrangeres, sier Hetland.

LEI: De er rett og slett parasitter som skor seg på det vi har bygd opp uten å gi noe tilbake, sier Quartens pressesjef Pål Hetland om festivaler og andre arrangementer som prøver å stikek av med Quart-publikummet.