Quartens Jesus

Hvis Depeche Mode hadde vært en sekt, hadde den omvendt hele Bibelbeltet.

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): I går var det akkurat ei uke siden Guns N\'Roses fylte Oslo Spektrum. Det ble en underlig affære. Axl Rose har levd et hardt liv, og forsvant hele tida bak scenen for en pust i bakken og et minutt med oksygenmaska. Ståheien, hårsveisen og hotellvaktbitingen ble etter hvert viktigere enn musikken.

Hardt liv

Til sammenlikning har vi Depeche Mode i Bendiksbukta i går. Dave Gahan har også levd et hardt liv. Mannen har til og med vært død i to minutter. Men det eneste han trengte for å lage et religiøst bra show, var gitaren til Martin Gore og synthlinjene til Andrew Fletcher. Og så rumpevrikkinga, da. Selvfølgelig.

Livet og døden

Riktignok hanglet det en smule i begynnelsen - det virket som om gutta spilte hver sin konsert uavhengig av hverandre - men de fikk fort justert skurringa og peiset seg gjennom sin glitrende backkatalog. Dave kommanderte scenen som om han var kaptein på Den Røde Oktober, behandlet mikrofonstativet som en drillstav/strippetang og ga til og med begrepet jazzhands en positiv betydning.

Oppstandelse

Mannen var større en scenen, sang som en gud og spilte på Depeche Modes livet-og døden -tekster for alt de var verdt. Han lot rockreligiøsiteten flomme over Bendiksbukta.

For hvem har sagt at rockens Jesus bare har én oppstandelse? Han har én for hver låt! På skurredrømmen «Personal Jesus» plasserte også storskjermene Dave inne i et stort kors. Selvfølgelig ble det ekstase. Bak meg på plenen satt en unge på skuldrene til faren sin. Hun hadde smukk, teddybjørn og høretelefoner.

SVARTKLEDD OG SEXY: Dave Gahan veit akkurat hvilke strenger han skal spille på for å få publikum i ekstase. FOTO: LARS EIVIND BONES
SVARTKLEDD OG SEXY: Dave Gahan veit akkurat hvilke strenger han skal spille på for å få publikum i ekstase. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

Det så ut som om Depeche Mode-konserten var det beste hun hadde opplevd i hele sitt liv. Depeche Mode, som enhver god sekt, vet å fange fansen i ung alder.