Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quartens mest klønete band

QUART (Dagbladet.no): Mira har en doktorgrad. Helen er klassisk utdannet pianist. Sammen har de snublet inn i musikkbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elektrokvartetten Ladytrons kalkulerte hippe og europeiske coolness står seg ikke like godt når bandets kvinnelige halvpart legger ut om grovmotoriske fadeser.

- Reuben i bandet ramlet rett ned i et hull. Midt under konserten. Det var helt sykt, det var akkurat som han forsvant i løse lufta, sier Mira Aroyo til Dagbladet.no.

- Jeg ramlet av scenen på vår første konsert. Etter den nedturen kan det bare gå oppover. Men kanskje det farligste vi gjør er å danse. Det er livsfarlig når vi nærmer oss et dansegulv, men av en eller annen grunn går det bra allikevel, sier Helen Marnie til Dagbladet.no.

Blakke

Vi sitter i sola på Odderøya, og Ladytrons kvinnelige medlemmer stortrives i norsk natur etter et regntungt første møte med Norge. Den oxford-utdannede genetikeren Mira har sett lite av Kristiansand. Hun glemte passet og mistet flyet. Ladytron har turnert uten stopp siden februar og mener sjøl de er det mest hardarbeidende bandet i bransjen. Til tross for at de ramlet inn i musikken.

- Danny Hunt og Reuben Wu kjente hverandre fra Liverpool. De ville gjøre noe sammen og møtte Helen. Jeg var i Oxford på den tiden og kjente Helen. Vi begynte i det små og så¨har det bare utviklet seg. Vi hadde aldri trodd av skulle leve av musikken, sjøl om vi ikke tjener noe særlig penger. Faktisk er vi helt blakke. Men vi får jo se verden da, sier Mira.

80-tallet

Musikken de tjener lite penger på kan best forklares med et tiår: 80-tallet. Deres kjølige synthpop iblandet organiske elementer høres ut som syntetisk elektronika med hud. Men at 80-tallet er inspirasjon er jentene uenige i.

- Vi hører på folk og klassiske, alt mulig egentlig. Franske Serge Gainsbourg og Phil Spector er bra inspirasjon. Vi kunne vært fra alle tiår, sier Helene.

- Men det høres ut som dere er hentet rett ut av 80-åra?

- Det er synthen. De instrumentene vi bruker er hentet fra 80-tallet og det er der du og andre husker dem fra. Men hører du på låtene og hvordan vi har bygdd dem opp er vi tidløse, sier Mira.

Så går vi for å ta et bilde, og Mira snubler rett i et gjerde.

Quartens mest klumsete band

<B>QUARTKLARE: Ladytron leverer sin elektronika onsdag kveld på Quart. Fra høyre: Mira Aroyo, Helene Marnie, Reuben Wu og Danny Hunt.