Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quartens rike onkel

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Forretningsmessig er det bare tull å drive med Quart-festivalen, sier Trygve Eftestøl. 34-åringen har tapt millioner av kroner på festivalen de siste årene, men nå ser det endelig ut til å snu både for Quart og for dens «rike onkel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygve Eftestøl hater å bli kalt Quartens rike onkel, men faktum er at det er det han er. Egenhendig har han reddet Quart fra den visse død.

- Men blir det underskudd i år igjen legger vi ned festivalen, sa Eftestøl før årets festival.
Nå kan han imidlertid smile fra øre til øre. Årets festival har solgt billetter for godt over fem millioner kroner, og dermed er Eftestøl og co allerede i havn.

Ingen Røkke

Molde FK har Røkke, og de fleste andre fotballklubber med respekt for seg selv har en rik onkel i kulissene som redder klubben når den økonomiske avgrunn nærmer seg og resultatene mangler.

Quarten har Trygve Eftestøl.

Quart-festivalen har blitt Eftestøls rådyre hobby.
For to år siden la Eftestøl 800000 kroner på bordet for å holde kreditorene unna en festival som var i ferd med å bli en økonomisk katastrofe.

I fjor sviktet publikum, Quart tapte milloner av kroner - og nok en gang var det Eftestøl som tok støyten.

- Men noen rik onkel eller Mini-Røkke er jeg ikke, insisterer Eftestøl.

Ingen musikkfreak

I hjembyen Kristiansand har Eftestøl slått seg opp innenfor utelivsbransjen. Sammen med partneren Arild Buli eier han fem forskjellige aksjeselskaper. Men Eftestøl er den første til å innrømme at investeringene i Quart-festivalen ikke er det smarteste han har gjort - rent økonomisk.

- Nei, jeg burde selvsagt mye heller ha investert i eiendom. Fjorårets festival har gjort det siste året til litt av et helvete.
- Ikke er jeg noen stor musikkfan, heller. Men hele arrangementet fascinerer meg. Quart er noe Kristiansand har grunn til å være stolt av. Og i motsetning til alle gode krefter i byen som bare snakker om hvor flott det er med Quarten, gjør jeg noe med det. Men hadde årets billettsalg vært like dårlig som i fjor, måtte vi ha avlyst og lagt ned hele festivalen.

Potensial på 40 000

Millionene Eftestøl tapte i fjor regner han med er tapt for evig og alltid. Nå ser han framover. Og med de nærmere 20 000 som har kjøpt billett til årets festival ser Eftestøl svært positivt på situasjonen.

- Quart har et potensial på 40 000 publikummere i året. I år legger vi grunnlaget for at Quart kan bli en varig suksess.

- Og da er er det du som skal skumme fløten?
- Nei, men kanskje jeg en gang får igjen det jeg har tapt.

Redningsmannen: Trygve Efterstøl har tapt flere millioner på Quart enn han tør å nevne. Nå håper han å få noen av dem tilbake.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!