<strong>KONKURS:</strong> Quartfestivale hadde sin storhetstid på 90-og 2000-tallet. I år stod festivalen opp igjen fra de døde i en jubileumsversjon. Hit kom det dessverre for få. &nbsp;Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
KONKURS: Quartfestivale hadde sin storhetstid på 90-og 2000-tallet. I år stod festivalen opp igjen fra de døde i en jubileumsversjon. Hit kom det dessverre for få.  Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Quartfestivalen konkurs

Den nylig gjenoppståtte festivalen begjærte seg konkurs, en måned etter siste konsert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Quarfestivalen har begjært seg konkurs. Det skriver styreleder i Quarfestivalen A/S, Morten Johansen, i en pressemelding.

I en sms til Dagbladet opplyser styreleder Morten Johansen at det var det sviktende billettsalget som er årsaken til at Quartfestivalen AS nå begjærer oppbud.

I sommer gjenoppstod Quartfestivalen i en jubileumsversjon kalt Quart25. Arrangøtrene hadde regnet med å selge 10 000 billetter. Det klarte de ikke, og endte opp med å selge 6 000, det skriver Fædrelandsvennen.

Få publikummere

- Vi hadde tro på markedet og at denne jubileumsfesten virkelig var ønsket i Kristiansand, men markedet responderte ikke og billettsalget sviktet i forhold til våre budsjetter, skriver arrangør Morten Johansen.

Han skriver videre at styreprotokoller dokumenterer en ryddig prosess fra etablering til gjennomføring - med registrering av alle inntekter, god økonomistyring og budsjettkontroll utover sviktende billettsalg.

-Tro på festivalen

- Vi trodde det skulle være mulig å selge 1000 billetter om dagen før weekenden, men det viste seg å ikke gå, sier Toffen Gunnufsen til Dagbladet.

Gunnufsen er daglig leder for Skral festival i Grimstad, og stod for produksjonen, og hjalp til med bookingen av jubileumsfestivalen.

Han understreker at han også har et krav i boet til festivalen som nå er begjært konkurs.

- Det dreier seg om rundt 250 000 kroner, forteller han.

Gunnufsen syns det er synd at det ikke var mulig å selge nok billetter til at festivalen kunne gå rundt.

- Det kan være mange grunner til det, det kan være både vær, navnstrid, booking, og at festivalen ble for regional og ikke trakk nok folk fra andre steder, sier han.

Gjenoppstod

- Jeg mener Quarfestivalen A/s gjorde en god innsats, men det var rett og slett ikke nok interesse, avslutter Gunnufsen.

Festivalpassene kostet 1500 kroner stykket, og lagoppstillingen bestod av band som Bob Hund, Basement Jaxx, LCD Soundsystem, Bjørn Torske og flere.

- Det er på sin plass å feire et arrangement som har hatt så stor betydning for byen og hele musikk-Norge, sa festivalgründer, og i denne omgang innleid konsulent og bookinghelp, Toffen Gunnufsen til Dagbladet, da det ble kjent at festivalen skulle gjennoppstå.

Turbulent historie

Quartfestivalen i Kristiansand gikk av stabelen første gang i 1991, og ble rask Norges ledende pop- og rockfestival.

Hit reiste folk for å se og bli sett, samt oppleve noen av 90- og 2000-tallets mest populære band.
Likevel har det ikke vært lett å drifte festivalen, som ble ble begjært konkurs i både 2008 og 2009.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer