Quarts reddende engel

Idol-Jorun synger ikke bare som en engel. I går dro hun Quart-festivalen ut av det økonomiske uføret.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Jorun var aldri aktuell som artist under Quart-festivalen. Men i går var sørlendingen, som «snakker som en bryggesjauer og synger som en engel», rockefestivalens reddende engel. Og det på selveste Quart-scenen i Bendiksbukta.

-  Nå reddet vi i hvert fall Quarten, gliser sjefprogramleder Solveig Kloppen, gnistrende godt fornøyd med oppmerksomheten i hjembyen til Idol-heltene Jorun og Ali.

Quart-festivalen har nemlig mer enn nok med å jobbe seg opp økonomisk, og et samarbeid med Idol er en av veiene ut av uføret. Regnskapet synes å være på rett vei, men er fortsatt uoversiktlig.

Nervøs Ali

For på Sørlandet er det knapt noen som konkurrerer med Jorun i popularitet.

Og i Kristiansand trakk hun, i par med bysbarn Alejandro Fuentes, 10 500 tilskuere, noe som er rekordmange i løpet av Idol-turneen.

-  Det var veldig gøy å være på hjemmebane i Kristiansand. Og helt utrolig at det kom så mange folk, sier Idol-vinner Jorun til Dagbladet etter konserten.

Rundt henne sto hundrevis av fans som ville sikre seg autografen til den smørblide sørlandsjenta.

 REKORD:  Idol-turnéen satte ny rekord med 10 500 tilskuere i Bendiksbukta. Dermed bidro Christian Stenseng, Jorun Stiansen og de andre idolene sterkt til å bedre Quart-festivalens økonomi. Alle foto: Ørjan Svendsen
REKORD: Idol-turnéen satte ny rekord med 10 500 tilskuere i Bendiksbukta. Dermed bidro Christian Stenseng, Jorun Stiansen og de andre idolene sterkt til å bedre Quart-festivalens økonomi. Alle foto: Ørjan Svendsen Vis mer

Smørblid var også den andre sørlendingen, Ali, som i likhet med Jorun var strålende fornøyd med konserten.

-  Jeg skal innrømme at jeg var nervøs, men dette bare helt supert, sier han.

Idol-gjengen var naturlig nok veldig fornøyd med å spille i fotsporene til Snoop, Green Day og Foo Fighters. Det ga flashbacks for oldisene også.

Badet hele dagen

-  Vanvittig moro med så mye folk. En gammel mann som meg er selvsagt ikke nervøs lenger, men jeg kjenner det er gode følelser i magen når jeg står på scenen. Det er nesten ikke noen vits for meg å synge, for alle kan jo sangene mine så publikum overdøver meg nesten, sier Ole Evenrud.

Men å være reddende engler er naturlig nok strevsomt.

-  Vi har badet og kost oss skikkelig i hele dag. Og dette var en super avslutning på en perfekt dag, sier programlederparet Kåre Magnus Bergh og Solveig Kloppen.

Tirsdag spiller Idolene i Bø i Telemark, og onsdag i Ålesund.

PÅ HJEMMEBANE: - Det var veldig gøy å være på hjemmebane i Kristiansand. Og helt utrolig at det kom så mange folk, sier Idol-vinner Jorun Stiansen.