Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Queen Latifah er årets Nobel-vertinne

- Jeg er henrykt.

ALENE: I motsetning til tidligere vil Queen Latifah bli alene om oppdraget som vert for årets Fredspriskonsert. Foto: Stella Pictures
ALENE: I motsetning til tidligere vil Queen Latifah bli alene om oppdraget som vert for årets Fredspriskonsert. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det kjent at den amerikanske TV-programlederen, sangerinna, skuespiller og komiker Queen Latifah blir vert for årets Nobelkonsert.

Det bekrefter pressetalsmann for Nobelkonserten, Dag Hvaring overfor Dagbladet. 

- Jeg er henrykt over å få være en del av årets Nobelkonsert og bidra til å feire to så fantastiske personer som hver på sin måte har jobbet så hardt for å fremme barns rett til utdanning, sier Queen Latifah i en pressemelding. 

Dana Owens, som er Queen Latifahs virkelige navn, debuterte i 1989 med hip-hop-albumet «All Hail the Queen.» Hennes tredje album «Black Reign» ga henne en Grammy-pris i 1994.

Hun har også vært medvirkende som skuespillerinne i flere situasjonskomedier og filmproduksjoner. Hun har også fungert som filmprodusent.

Store stjerner Årets Nobels Fredspriskonsert vil hedre Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai som prisvinnere, begrunnet av Den Norske Nobelkomité med «deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom, og for barns rett til utdannelse». 

Tidligere har stjerner som Scarlett Johansson, Sarah Jessica Parker, Will Smith, Denzel Washington og Oprah Winfrey stått som vert. 

I går ble det også årets artistliste klar, noe som viste at det eneste norske musikkbidraget kommer fra Gabrielle Leithaug.

Konserten går av stabelen onsdag 11. desember i Oslo, og forventes å nå ut til så mange som 350 millioner husstander i over 100 land. Det kan fort bety over en milliard tv-seere. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!