Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Queen med Adam Lambert til Norge

Spiller på Telenor Arena i sommer.

Til Norge: Queen med Adam Lambert. Foto: NTB scanpix
Til Norge: Queen med Adam Lambert. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Queen + Adam Lambert satte i fjor sammen et liveshow i forbindelse med 40-årsjubileumet for albumet «News of the World» fra 1977, som blant annet inneholder «We Will Rock You» og «We Are The Champions».

Etter 25 konserter i fjor tar de nå en ny runde, og stopper innom Telenor Arena 17. juni. Dette skriver arrangøren Live Nation i en pressemelding.

Siden Queen og Adam delte scenen for første gang under American Idol-finalen i 2009, har de spilt over 130 show verden over. Turnébesetningen består av grunnleggerne Brian May og Roger Taylor, Adam Lambert på vokal, samt Spike Edney (keyboard), Neil Fairclough (bass) og Tyler Warren (perkusjon).

Fysisk krevende

Brian May sier dette om motivasjonen:

- Den nesten unisone reaksjonen på vår siste turnérunde i Europa var at dette er absolutt den beste produksjonen vi har gjort. Det har vært en stor etterspørsel etter at vi skulle tilbake på veien og dekke byene vi misset. Så, mens vi fortsatt er fysisk i stand til å opptre på energinivået som kreves i denne målestokken, tenkte vi... Ja!!

Selv om Queen aldri kan bli det samme uten Freddie Mercury, har showet høstet gode kritikker.

Skremt

Heller ikke bassisten John Deacon er med på laget lenger, etter at han pensjonerte seg i 1997. Men med Adam Lambert som vokalist har Queen hatt sin mest aktive periode siden Mercury døde i 1991.

- Jeg har alltid vært beæret og klar over vekten og arven etter bandet. I begynnelsen var jeg ganske skremt av det, men jeg forsøkte å ikke la det vises, sa Lambert til Rolling Stone i fjor.

Queen har siden starten i 1970 solgt over 300 millioner plater. Hvis det holder med Brian May og Roger Taylor fra originalbesetningen, er det bare å glede seg til sommeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!