Queens of the Stoneage

Lørdag er det tid for stonerrock på John Dee. California-ørkenens for tiden største og hardeste sønner, Queens of the Stoneage, er i byen.

Først en liten oppsummering: Kyuss var et band fra California som på begynnelsen av nitti-tallet fant opp en sjanger kalt «stonerrock» - en tung og seig ørken-variant av tradisjonell hardrock. Bandet er i ettertid blitt erklært som legender, både på grunnlag av oppfinner-statusen, men også på grunnlag av bandets eksepsjonelt gode utgivelser.

Gitarist og låtskriver i Kyuss var Josh Homme, en kar som i 1997 gikk hen og startet det bandet vi nå skal si noe om: Queens of the Stoneage. I QOTSA har han fått med seg Nick Oliveri (kjent fra punk-bandet Dwarves), og Alfredo Hernandez (tidligere trommis i nettopp Kyuss), samt Dave Catching på gitar og tangenter. QOTSA har blitt omtalt i Rolling Stone som et av de «ti viktigste hardrock- bandene akkurat nå». Dessuten har de spilt sammen med Bad Religion, Rage Against the Machine, Smashing Pumpkins, Hole og Ween.

Nå er de i Norge, desverre uten Monster Magnet som de turnerer resten av Europa sammen med, men allikevel: Det ligger an til en riktig hard og bra kveld på John Dee.

Anbefalt lytting foran lørdagens konsert er Kyuss\' suverene «Blues for the red sun», eller Queens of the Stone Ages egen «Rated R», et av årets beste album.