Queens til Quart

Queens Of The Stone Age blir hovednavn på Quart-festivalens åpningsdag 1. juli.

Quart-sjef Torleif «Toffen» Gunnufsen drømte om en skikkelig dobbeldate mellom Queens Of The Stone Age og Foo Fighters i Kristiansand i år. Slik ble det ikke, men Toffen er likevel strålende fornøyd med å ha sikret seg avslutningskonserten på Queens\' europaturné, før bandet vender tilbake til USA og den gjenoppståtte Loolapalooza-festivalturneen.

- Jeg har brutt prinsippet mitt om ikke å booke samme band to ganger tidligere også. Mye er skjedd siden Queens Of The Stone var her i 2001, sier Toffen til Dagbladet.

Tungt gjennombrudd

Med fjorårets «Songs For The Deaf» tok nemlig ørkenrockerne Josh Homme og Nick Oliveri - forsterket av Screaming Trees-vokalist Mark Lanegan og Foo Fighters-sjef og tidligere Nirvana-trommis Dave Grohl - både amerikanske og norske radiostasjoner og hitlister med storm.

Plata har solgt til gull her hjemme, bandet spilte foran et utsolgt Rockefeller, og «Deaf»-plata havnet høyt på årsoppsummeringslistene. Her i Dagbladet ble den kåret til 2002s fjerde beste plate.

Queens Of The Stone Age har også andre tette bånd til Norge. Fra 13. mars (New Orleans) og tre uker framover skal de ha med seg Turboneger som supportband.

Röyksopp og Queens

Queens Of The Stone Age er det andre bandet som er bekreftet til årets Quart-festival. Det første hovednavnet som ble klart, var Röyksopp. Festivalen arrangeres i Kristiansand fra tirsdag 1. til lørdag 5. juli.

TUNGA RETT I MICEN: Queens Of The Stone Age kommer tilbake til Kristiansand.