Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quentin Tarantino vil lage tre filmer til - og så pensjonere seg

Vil skrive bøker og «gå med verdighet» inn i sine eldre dager.

VIL BLI UNG PENSJONIST: Filmskaper Quentin Tarantino, her med Uma Thurman. Foto: Stella pictures
VIL BLI UNG PENSJONIST: Filmskaper Quentin Tarantino, her med Uma Thurman. Foto: Stella pictures Vis mer

(Dagbladet): Han er i ferd med å starte innspillinga av «The Hateful Eight». Nå hinter den genierklærte filmskaperen Quentin Tarantino om at han vil pensjonere seg mens han fortsatt er (relativt) ung.

Skuespillere som Samuel L. Jackson og Kurt Russell nektet å tro det da de stilte sammen med Tarantino på en konferanse for amerikanske filmdistributører (AFM) i Santa Monica i California forrige uke, skriver Deadline.

Men 51-åringen som startet sin karriere i en videosjappe, debuterte med «Reservoir Dogs» i 1992 og fikk sine første Oscar-priser for «Pulp Fiction» to år seinere, står ved at han skal vise seg til å «skrive skuespill og bøker og gå inn i sine eldre dager med verdighet» etter at han har laget ti filmer.

- Jeg tror ikke på det at du skal stå på scenen til folk trygler deg om å komme deg vekk. Jeg liker tanken på å forlate publikum mens de fortsatt ønsker seg litt mer, sa Tarantino.

De unges greie - Jeg mener det å regissere er de unges greie, jeg liker ideen om at det er en navlestreng mellom min første og min siste film, og jeg liker det at jeg vil etterlate meg en filmografi på ti titler, sa Tarantino.

Så spørs det hvordan den eksentriske filmkunstneren selv teller filmer.

Ifølge hans offisielle filmografi blir «The Hateful Eight» film nummer ti. Men det går naturligvis an å regne den todelte «Kill Bill» som ett prosjekt, og se bort fra «Grindhouse», som egentlig bare var en relansering av «Death Proof» i tospann med Robert Rodriguez' «Planet Terror».

Kan ombestemme seg Selv nevner han i AFM-intervjuet at han har to filmer igjen å lage etter neste års western, som har Bruce Dern, Tim Roth, Michael Madsen, Demian Bichir og Channing Tatum på rollelista. Og åpner for at han kan ombestemme seg:
 
- Dette er ikke skrevet i stein, men det er planen. Hvis jeg kommer til den tiende filmen, gjør en god jobb og ikke driter meg ut, høres det ut som en god måte å avslutte karrieren. Men kommer jeg senere over en god film, vil jeg ikke la være å lage den bare fordi jeg en gang sa at jeg ikke ville lage flere, understreker Tarantino.

Han har tidligere vist at han ikke har noen problemer med å gå tilbake fra tidligere utsagt. Tarantino hevdet dramatisk at han ville legge «The Hateful Eight» på hylla etter at manuset ble lekket på nett tidligere i år, men det tok ikke mange ukene før prosjektet var tilbake på skinnegangen.

Filmen utspiller seg i Wyoming og handler om et knippe dusørjegere rett etter den amerikanske borgerkrigen på 1860-tallet. Den skal filmes på god, gammel 70mm-film og er inspirert av klassiske westerserier på tv som «Bonanza», «The Virginian» og «High Chaparral».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling