- Quinn forandret livet mitt

LOS ANGELES (Dagbladet): Sylvester Stallone sørger over skuespillervennen Anthony Quinns død. - Det kom som et sjokk på meg, sier Stallone, som lånte uttrykket «Eye of the Tiger» i «Rocky III» fra Quinn.

- Quinn forandret på mange måter livet mitt, sier Stallone til Dagbladet. Anthony Quinn spilte sin siste film mot Sylvester Stallone i «Avhengig Angelo», som nylig ble ferdigspilt i Italia. Det var også her Stallone fikk beskjed om Anthony Quinns død 3. juni.

- Det kom som et sjokk på meg, for Anthony var ved god helse. Han lekte med barna sine og var i godt humør sist jeg møtte ham. Det eneste han slet med var en sår hals. Det blir ekstra spesielt for meg at vi spilte mot hverandre i det som viste seg å bli hans siste film, sier Stallone.

Dagbladet møter skuespilleren på et luksushotell i Beverly Hills, og han røper at Quinn har hatt en spesiell betydning for hans karriere i Hollywood.

«Eye of the Tiger»

Året var 1970. Sylvester Stallone var fortsatt uoppdaget for Hollywood der han satt i kinosalen og så filmen «A Dream of Kings».

- Anthony spilte en gresk baker i filmen, og alt han ville gjøre var å ta med seg sønnen sin tilbake til hjemlandet, for det var der han ville dø. Hver dag han våknet sa han at han måtte møte livet som med «An Eye of a Tiger». Jeg skrev ned setningen, og i 1981, elleve år etter jeg så filmen, tok jeg fram notatblokka, bygd om setningen - og skrev «Rocky III» ut ifra «Eye of the Tiger». Er ikke det utrolig?

Stallone fortalte Quinn historien, men den avdøde skuespilleren trodde nesten ikke at det var hans setning som ble utgangspunkt for filmklassikeren fra 80-tallet.

Som et vilt dyr

Anthony Quinn ble gravlagt i sin egen hage i den lille byen Bristol på Rhode Island fredag. Lørdag var det en større minnestund for den to ganger Oscar-vinnende skuespilleren som har vært med i hundrevis av filmer, og som døde etter en lungesvikt på et sjukehus i Boston. Han var innlagt for lungebetennelse.

Stallone spiller livvakten til mafiasjefen Angelo, tolket av Quinn, i den nettopp innspilte filmen.

- Han var som en historiebok. Han var full av historier og han virkelig elsket å fortelle dem.

Hvordan vil du beskrive ham som skuespiller?

- Det han sto for som skuespiller, er borte med ham. Anthony var veldig fysisk, dramatisk og intens. Det er ingen i Hollywood som står for et slikt aggressivt skuespill i dag. Han var som et vilt dyr foran kamera og på scenen.

SISTE FILM: Sylvester Stallone og Anthony Quinn spilte sammen i Quinns siste film «Avhengig Angelo»Foto: AP/SCANPIX