Quiz deg påskegul

198 kr/7 øre per spørsmål

SPØRREBOK: Den beste allroundspørreboka. Varierte kategorier for hele familien, fylt av spørsmål som er akkurat så vanskelige at både du og junior får mange mestringskick og enkelte ergrelser. Dessuten er boka veldig billig. Spesialområdene dine kommer du imidlertid til å cruise gjennom uten særlig motstand. Boka ville fått en sekser hvis den var helt feilfri. Men mutton betyr fårekjøtt, ikke lammekjøtt, på engelsk. Og vi liker ikke at Kiss blir omtalt som et åttitallsband.SPØRREBOK: Du vet at spydkaster Egil Danielsen tok OL-gull i 56, men her kreves lengden også. Og datoen for landslagsdebuten til Erik Just Olsen fra Os (tre kamper), husker han vel knapt selv. På den annen side: Ingen har tidligere spurt deg om hele den norske lagoppstillingen før Brasil-kampen i 98. Og den gleder du deg allerede til å sette opp, der du sitter.SPØRREBOK: Til deg som alltid krever mengder av hint før du gir deg.

Du får ni hint - tre halvobskure, tre litt enklere og tre relativt elementære, alt sammen for å komme fram til et årstall, ei bok, en person eller liknende. Svært lærerikt når progresjonen passer kunnskapen din, men det gjør den slett ikke alltid. Velegnet for konkurranser.SPØRREBOK: Finfin trening til de aller vanskeligste pubquizene.

Svarer du oftere rett enn «galt»/«pass» her, hadde du muligens ikke noe særlig til liv på 60- og 70-tallet. Ikke den store nerdetesten, men nokså nær.

Det som er litt rart, er at man klarer fem-seks på rad, tror man endelig er i gang - og så står det dønn stille igjen. Pinlig lenge.SPØRREBOK: Liker du Howards nærradiostil, liker du denne. Sylte skal ha mye ros for noen av kategoriene, som «Popstjernekjærester - før og nå» og «Da Eminem var liten». Han begår imidlertid en kardinalsynd når han gjentar enkelte spørsmål i forskjellige kategorier. Og evalueringene burde vært vesentlig morsommere for å forsvare plassen.SPØRREBOK: For dyr sekstitallsnerding. Populariteten til P1-programmet «Popquiz» er nok årsaken til at dette er den klart dyreste boka i forhold til antall spørsmål. Når også Bjelkes vanligvis sjarmerende sans for søte smådetaljer bare unntaksvis kommer til syne, blir boka dessverre en liten skuffelse. Selv om vi også liker sekstitallsmusikk best.SPØRREBØKER: Det holder ikke å lese høyt fra et leksikon.

Dette er uttalt leksikonbasert - hvilket er greit nok, selv om det blir mange kalde fakta og null morsom kuriosa.

Verre er det at stoffet ikke er redigert.

Fulgte du med på spørsmål nummer seks, har du gjerne fått svaret til spørsmål nummer sju.