Quiz med leddgikt

Trivia-quiz med pengepremie, paret med reality- og drittsekk-tvs mobbing, ydmyking, intrigering og utstemming - slik er konseptet for «Det svakeste ledd», NRK 1s nyeste tidtrøyte-tilbud. I går var det grand galle-premiere.

TV: Det engelske konseptet tilsier at programleder/quizmaster skal være en fæl slemming, og en strengt svartkledd - uha! - Anne Grosvold steg ut av bokbadservilitet og sommeråpen jovialitet og inn i rollen. Stramtrynet og lissom-bitchy stristilte hun triviaspørsmål og serverte etter beste logopediske evne stivnede uforskammetheter og skrubbsårende karakteristikker til sin svinnende skare medvirkende, men hva så?

Vi satt jo der og visste at de sakesløse, såkalt alminnelige deltakerne var kjent med spillereglene og bra forberedt. Og siden Grosvolds slette lune aldri ble begrunnet ut over et uuttalt «konseptet er sånn», ble det hele mer flaut enn forargerlig.

Det svakeste ledd

NRK 1

Fortglemte fornærmeligheter

  •  «The Weakest Link» er etter sigende en TV-suksess i 70 land. Om NRK har kjøpt skrotet med jublende entusiasme eller for å blokkere TV2, må gudene vite, uansett blir «Det svakeste ledd» dørgende kjedelig etter ca. ti minutter. Med mindre man altså er i stand til å glede seg over å se Anne Grosvold agere sosialt mistilpasset. Kanskje vil noen betrakte deltakernes villighet til å la seg hundses mot mulig belønning som uttrykk for noe dypt menneskelig, kanskje klarer noen å finne eksempler på interessant atferd i utstemmingsfasen, men hei, Anne: Både du og vi ville hatt det bedre med en god bok i badet enn sammen med lenkegjengen.
TIDTRØYTE: Anne Grosvold leder «Det svakeste ledd på NRK».