FARLIG ISLAMNET: Gjennom IslamNet tas muslimske asylsøkere med åpne armer imot av den samme totalitære ideologien de flyktet fra, skriver artikkelforfatter. Foto: freevideophotoagency / Shutterstock / NTB scanpix
FARLIG ISLAMNET: Gjennom IslamNet tas muslimske asylsøkere med åpne armer imot av den samme totalitære ideologien de flyktet fra, skriver artikkelforfatter. Foto: freevideophotoagency / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Debatt:

Qureshi og IslamNet forfekter en dødelig og intolerant variant av Islam

Fahad Qureshi og IslamNet er ikke først og fremst en trussel mot norske verdier, men mot muslimene selv.

Meninger

Tidligere denne uken møttes Fahad Qureshi, salafistpredikant og selverklært representant for norske muslimer, og minister Sylvi Listhaug til debatt på VGnett. Qureshi demonstrerte nok en gang hva han står for ved å innlede debatten med å nekte å ta Listhaug i hånden. Fra debatten begynte til den sluttet, gjorde Qureshi som han pleier, og unngikk sleipt alle direkte spørsmål, blant annet om han var for steining av homofile og drap på frafalne muslimer.

Henrik Munthe Lysoe
Henrik Munthe Lysoe Vis mer

Det er hevet over en hver tvil at Qureshi og IslamNet forfekter en dødelig og intolerant variant av Islam. På deres konferanser har det åpent og skamløst blitt diskutert dødsstraff for homofili, og å holde muslimske barne borte fra skole og barnehage dersom det de lærer strider mot Islam. Qureshis salafistideologi er farligere enn vi aner, og at han, som religiøs fundamentalist, inviteres til å debattere med en norsk minister, er latterlig.

I tillegg til at Qureshi er verdiløs som samfunnsdebattant, og farlig som ideolog, har han absolutt ingen autoritet innen Islam. Han er ikke lærd, og er ikke skriftklok, og har dermed ingen rett til å fungere som en representant for norske muslimer, noe han likevel tillater seg å gjøre gang på gang. Det skal sies at han ikke er modig nok til å komme med de ekstreme meningene han støtter opp om selv, men at han ikke klart tar avstand fra dødsstraff av homofile, og sammenlikner Ayan Hirsi Ali med Haitham al-Haddad, en ideolog som tilskriver kvinner omtrent de samme rettighetene som et dyr, bør være nok til å skremme oss.

Man kan spørre seg selv hvem av Listhaug og Qureshi som representerer den største faren for norske innvandrermiljøer. Listhaug fører riktignok en streng innvandringspolitikk, og har kommet med uheldige uttalelser, men Qureshi støtter nøyaktig den samme tolkningen av Islam som har revet Syria og Irak i fillebiter. Vi bør spørre oss selv hva som er den største trusselen for et mangfoldig og tolerant samfunn: Listhaugs hijabforbud, eller Qureshis oppmuntring til segregert svømmeundervisning på bakgrunn av religion.

Hvilke av disse tiltakende får muslimske barn til å føle seg mest utenfor samfunnet? Vi kan selv tenke oss frem til hvor inkluderte vi hadde følt oss dersom vi ble holdt utenfor undervisning, og nektet å ønske de andre barne god jul, noe Fahad Qureshi i veldig klare ord har forklart strider i mot Islam. Gjennom IslamNet tas muslimske asylsøkere med åpne armer imot av den samme totalitære ideologien de flyktet fra.

Qureshi er farlig. Han er flink til å bruke retorikk til å komme seg unna spørsmål. Han er veltalen og velkledd, og leder en organisasjon som har makt over mange unge muslimer i Norge. Ideologien han og IslamNet sprer er giftig, og fører ikke til annet enn at muslimer segregeres fra andre innbyggere, og at nordmenn blir mer og mer mistroiske til Islam. Qureshi er ikke bare en trussel mot "norske verdier"; han er en like stor trussel for muslimers deltakelse i det norske samfunnet.

Mange terrorangrep peker på to viktige faktorer for at et individ finner på å myrde sine medmennesker: en totalitær, ekstrem ideologi, og en sterk følelse av utenforskap. Hos Fahad Qureshi og IslamNet kan du få begge.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.