Qureshis useriøse kritikk

Lars Gule fortsetter islam-debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iffit Z. Qureshi besitter frekkhetens nådegave. Hun opererer med en «debatt»-teknikk og retorikk som ikke ville kommet på trykk om hun ikke hadde innvandrerbakgrunn. Usakligheter, uetterretteligheter og egne fordommer velter fram, stort sett uten forsøk på argumentasjon.

I Dagbladet 16.10. angriper hun meg fordi jeg kritiserer islam og angivelig sprer «mine egne fordommer mot muslimer». Maken til vås skal man - dessverre - ikke lete lenge etter. Det er flust i Qureshis innlegg.

Les Qureshis innlegg: Orientalistiske fantasier

Hun påstår at det er fordomsfullt å knytte uttrykket «inshe-Allah» - om gud ville det - til refleksjoner om moralsk ansvar og fatalisme i den arabiske verden. Mener Qureshi at fatalismen ikke er utbredt i den arabiske verden? Vet hun noe som helst om dette? Vil hun påstå at det ikke finnes allmaktsforestillinger i islam? At disse ikke kommer til uttrykk i språklige formuleringer? Og at disse forestillingene heller ikke har noen innflytelse på mange menneskers liv? Det hadde vært en fordel om Qureshi kunne presentere noen motargumenter i form av litt empiri, noen antropologiske undersøkelser, meningsmålinger eller lignende, som kunne imøtegå min påstand om en utbredt religiøst forankret fatalisme. Så kunne hun kanskje gjøre et forsøk på å forklare hvorfor de mange sjåfører i den arabiske verden som blir bedt om å sette ned farten ikke gjør det, og i neste øyeblikk legger både passasjerenes og eget liv - samt ansvare for kjøringen - i guds hender. Om Qureshi ikke har opplevd situasjonen, har hun knapt kjørt bil i Midtøsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer