R. Kelly tiltalt for overgrep i Minnesota

Tiltalen mot R & B-stjernen R. Kelly er utvidet til flere seksuelle overgrep, inkludert misbruk av en jente under 18 år i Minnesota.

TILTALT: R. Kelly på vei ut av rettsbygningen Leighton Criminal Court i Chicago i juni. Nå har påtalemyndigheten i Minnesota tiltalt ham med to tilfeller av prostitusjon og oppfordring til seksuell omgang med en jente under 18 år i 2001. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix
TILTALT: R. Kelly på vei ut av rettsbygningen Leighton Criminal Court i Chicago i juni. Nå har påtalemyndigheten i Minnesota tiltalt ham med to tilfeller av prostitusjon og oppfordring til seksuell omgang med en jente under 18 år i 2001. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Overgrepene skal ha funnet sted i 2001, da R. Kelly skal ha betalt for at en jente ned i 16-årsalderen skulle danse for ham og ha «seksuell kontakt».

De nye anklagene kommer bare dager etter at superstjernen erklærte seg ikke skyldig i overgrep mot kvinner og jenter foran en føderal domstol i New York fredag.

Påtalemyndigheten der mener sangeren har forgrepet seg på fans, mens Kellys forsvarere hevder at ofrene lider av «groupie-anger».

R. Kelly sitter for øyeblikket i varetekt i New York, mistenkt for blant annet kidnapping og seksuell utnytting, i tillegg til at han er tiltalt i Illinois for ti tilfeller av overgrep, menneskehandel og produksjon av overgrepsbilder av barn.

R. Kellys advokat Steve Greenberg har ytret seg oppgitt på Twitter om de siste anklagene i Minnesota.

- Kom igjen, det her er mer enn absurd, skriver han.

R. Kelly ble i 2008 tiltalt for brudd på loven om barnepornografi, men ble senere frifunnet.

I dokumentaren «Vi overlevde R. Kelly» sto flere kvinner fram og fortalte at de hadde hatt forhold til R Kelly mens de fremdeles var mindreårige, og at han hadde holdt flere kvinner fanget i et sektlignede miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer