Rå kraft

Iggy og hans Stooges avsluttet Buktafestivalen med et rockeshow på høyt turtall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Tromsø er et godt stykke unna Detroit, og Bukta-scenen, som nærmest ligger ute i havgapet, er langt fra en mørk og svett kjellerklubb. Men rock er rock uansett hvor den framføres, selv om det å se legendariske The Stooges spille blant måker og fargerike allværsjakker i Telegrafbukta i Tromsø var en surrealistisk opplevelse.

Bar overkropp

For ikke å snakke om kald. Iggy Pop trosset ensifret utslag på gradestokken, regn, vind og total mangel på isolerende underhudsfett, og stilte i bar overkropp som vanlig. Trommeslager Scott Asheton hadde for sikkerhets skyld på seg solbriller. På scenen sto også gitaristbroren Ron Asheton, den tidligere Minutemen-bassisten Mike Watt og saksofonist Steve MacKay. Det rådet likevel ingen tvil om at konserten var Iggys show.

Høyt og lavt

Før han hadde kommet gjennom åpneren «Loose» som gikk rett over i «Down On The Street», begge fra klassikeren «Fun House» (1970), hadde Pop allerede turnet, danset og slanget seg oppå forsterkerne på scenen.

– We are very fuckin happy to be here in Tromsø, ropte han, og skottet ut over blåfrosne tromsøværinger. Så dro bandet strøkne, høyenergiske versjoner av «1969» fra den selvtitulerte debuten som kom nettopp det året, og «I Wanna Be Your Dog» fra samme skive.

Forutsigbart, men godt

Settlista var med noen få unntak den samme som på Glastonbury og andre festivaler i sommer. Mellom «Real Cool Time» og «No Fun» gjorde bandet det de pleier, de dro fans opp på scenen for å svinge seg. Responsen på Bukta var ikke overveldende, men de 10-12 guttene - blant dem Sivert Høyem og en modig kar i truse - og den ene jenta fikk seg en opplevelse de seint vil glemme.

ROCKET BUKTA: Iggy Pop og hans gjenforente band The Stooges imponerte i Tromsø lørdag. Foto: TRULS BREKKE
ROCKET BUKTA: Iggy Pop og hans gjenforente band The Stooges imponerte i Tromsø lørdag. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

«My Idea Of Fun» fra årets svake gjenforeningsalbum «The Weirdness» stakk seg negativt ut i låtselskapet, men da den ble avløst av seigfunky «Dirt» var alt det vonde glemt. Og da The Stooges like godt spilte «I Wanna Be Your Dog» for andre gang som avslutning som de også bruker å gjøre var bekymringene over kulda og våte ullsokker som blåst bort. Akkurat da var ikke Detroit så langt unna likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer