Rå kraft

Iggy og hans Stooges avsluttet Buktafestivalen med et rockeshow på høyt turtall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Tromsø er et godt stykke unna Detroit, og Bukta-scenen, som nærmest ligger ute i havgapet, er langt fra en mørk og svett kjellerklubb. Men rock er rock uansett hvor den framføres, selv om det å se legendariske The Stooges spille blant måker og fargerike allværsjakker i Telegrafbukta i Tromsø var en surrealistisk opplevelse.

Bar overkropp

For ikke å snakke om kald. Iggy Pop trosset ensifret utslag på gradestokken, regn, vind og total mangel på isolerende underhudsfett, og stilte i bar overkropp som vanlig. Trommeslager Scott Asheton hadde for sikkerhets skyld på seg solbriller. På scenen sto også gitaristbroren Ron Asheton, den tidligere Minutemen-bassisten Mike Watt og saksofonist Steve MacKay. Det rådet likevel ingen tvil om at konserten var Iggys show.

Høyt og lavt

Før han hadde kommet gjennom åpneren «Loose» som gikk rett over i «Down On The Street», begge fra klassikeren «Fun House» (1970), hadde Pop allerede turnet, danset og slanget seg oppå forsterkerne på scenen.

– We are very fuckin happy to be here in Tromsø, ropte han, og skottet ut over blåfrosne tromsøværinger. Så dro bandet strøkne, høyenergiske versjoner av «1969» fra den selvtitulerte debuten som kom nettopp det året, og «I Wanna Be Your Dog» fra samme skive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer