Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar-utdelinga 2017:

Rabalder etter at Casey Affleck vant Oscar. Nå snakker han ut om anklagene

- Jeg kan ikke gjøre noe med det.

VINNER: Casey Affleck vant prisen for beste mannlige hovedrolle under Oscar-utdelinga natt til i dag. Ikke alle er like fornøyde med at 41-åringen stakk av med seieren. Brie Larson, i midten, som ga ham prisen, ville ikke klappe etter vinnertalen. Video: CNN / A.M.P.A.S Vis mer

(Dagbladet): Skuespiller og regissør Casey Affleck ble i 2010 anklaget for seksuell trakassering av to kvinner han jobbet sammen med under filmen «I'm Still Here».

Den gamle skandalen ble raskt bragt til overflaten igjen da skuespilleren i år ble nominert til prisen for beste mannlige hovedrolle både under Oscar og Golden Globe. Likevel vant Affleck begge de gjeve prisene, og kunne reise hjem fra utdelingene med gullstatuett i hånda.

Hederen har blant annet ikke falt i god jord hos Oscar-belønte Brie Larson, som var prisutdeler på begge arrangementene.

- Alle fortjener respekt

I et ferskt intervju med Boston Globe svarer Affleck på kritikken.

Han sier at man er nødt til å høre begge sidene av en sak for å anklage noen, og understreker at ingen av de menneskene som retter besyldninger mot ham på nett, vet hva som skjedde den gangen.

OSCAR: Én etter én dukket glitrende stjerner opp på den røde løperen før nattens Oscar-utdeling. Noen av dem bar blå sløyfer, som et subtilt spark til den amerikanske presidenten. Video: CNN / POOL Vis mer

- Men jeg vet at enhver form for mishandling er både uakseptabelt og avskyelig, og alle fortjener å bli behandlet med respekt på arbeidsplassen sin, sier skuespilleren.

Han legger til at han uansett ikke kan gjøre noe med fortiden sin nå.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å leve livet mitt slik jeg vil leve det. Jeg skal være bevisst på hva som er mine verdier, og prøve så godt jeg kan å hele tiden leve etter dem, sier han, og påpeker at ingen av de involverte i dag har mulighet til å kommentere saken i detalj på grunn av et rettsforlik.

Anklagene fra 2010 skal blant annet ha gått ut på at en av kvinnene beskyldte Affleck for å ha krøpet opp i senga hennes mens hun sov. Den andre hevdet at Affleck og filmens hovedrolleinnehaver Joaquin Phoenix låste seg inn på rommet hennes for å ha sex med to andre kvinner.

Ikke ansvarlig for hendelsene

Skuespilleren, som da var regissør på prosjektet, inngikk forlik med kvinnene, slik at sakene ble holdt utenfor rettssalen. Han har benektet skyld for hendelsen.

Casey Affleck er lillebroren til den mer kjente skuespilleren Ben Affleck. Casey er best kjent for sine roller i filmene «Good Will Hunting», «Gone Baby Gone», «Ocean's Eleven» og «Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media