Rabalder rundt Nordisk råds litteraturpris: - Ikke riktig kandidat

Mener at feil norsk forfatter er nominert.

NOMINERT: Henrik Nor-Hansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen «Termin. En fremstilling av vold i Norge». Han er ukjent for de fleste, og flere stiller spørsmål om han var rett forfatter å nominere til prisen. Foto: Tiden Norsk Forlag
NOMINERT: Henrik Nor-Hansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen «Termin. En fremstilling av vold i Norge». Han er ukjent for de fleste, og flere stiller spørsmål om han var rett forfatter å nominere til prisen. Foto: Tiden Norsk Forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Henrik Nor-Hansen er ikke riktig kandidat til den viktigste litteraturprisen, skrev Ingunn Økland, hovedanmelder og kommentator i Aftenposten.

Kommentaren kom etter at det ble kjent at Nor-Hansen var nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen «Termin. En fremstilling av vold i Norge», sammen med Vigdis Hjort, som er nominert for «Arv og Miljø». Mens Vigdis Hjort har fått massiv oppmerksomhet for «Arv og miljø», og mottatt bokhandlerprisen for romanen som til nå er trykket i over 65.000 eksemplarer, er Henrik Nor-Hansen ukjent for mange. Også innenfor bokbransjen.

Til Bok365.no sier en rekke framtredende personer i bokbransjen at de ikke har hørt om ham.

- Juryen har lett med lykt og lupe etter gode alternativer - mens den opplagte kandidaten sto rett foran dem, skrev Ingunn Økland i kommentaren, og siktet til Karl Ove Knausgård, som i fjor kom ut med romanen «Om våren».

- Ikke brukes til å fremheve ukjente

Dagbladets hovedanmelder Fredrik Wandrup mener det er en mildt sagt overraskende nominasjon.

- Det er nokså innlysende at han i beste fall er en outsider. Man kan stille spørsmål om det er riktig å nominere et så ukjent navn til en så prestisjetung pris, sier Wandrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer