Rabbit-Proof Fence

Tre små jenter er kidnappet av staten. Flukten hjemover er 2000 km lang og varer i ukevis med politi i hælene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Historien om Molly, Daisy og Gracie er sann, et grelt utslag av den australske statens politikk mot aboriginbefolkningen. Fra 1905 og helt til 1970 var det ren rutine å tvangshente aboriginbarn fra deres hjem og sette dem på anstalt for å lære dem opp som tjenerskap. Barn av såkalt halvkaste skulle dessuten tvangsgiftes med hvite slik at en på sikt kunne «avle bort» hele folket.

Slik var planen for de tre jentene da de i 1931 ble revet bort fra sine mødre og fraktet langt bort.

Men Molly (Everlyn Scampi) er ikke eslet til underkastelse. Hun tar sin lille søster og sin kusine i hånda og legger ut på veien hjem. Ungenes eneste holdepunkt gjennom vilt ødeland er et endeløst langt gjerde, satt opp for å begrense kaninenes skadevirkninger.

På sitt kontor sitter embetsmannen A.O. Neville (Kenneth Branagh) og dirigerer jakten på dem ved hjelp av politi og en aboriginsk spormann.

Phillip Noyce har thrillere som «Patriotenes spill» og «The Bone Collector» på samvittigheten og opererer her i ganske annerledes terreng, der han dempet veksler mellom skildringen av de skrekkslagne jentenes strev for friheten og innklipp av den innbitte Nevilles forfølgelse. Aboriginbarn kaller ham «Mr. Devil». Branagh spiller ham sammenknepet som en mann med tro på saken han er satt til å bestyre. Han har ikke rom for følelser, mens et vell av emosjoner står å lese i øynene til de flyktende jentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer