Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Råd fra en seksbarnsmor

Dette kan du gjøre for å hjelpe deg selv, din familie, og samfunnet i koronatiden.

DETTE GJØR EN SEKSBARNSMOR: Hold deg hjemme. Særlig du som har karantene, og ja, hold familien din hjemme også, skriver Siri Sjøgren Selmer. Foto: Privat
DETTE GJØR EN SEKSBARNSMOR: Hold deg hjemme. Særlig du som har karantene, og ja, hold familien din hjemme også, skriver Siri Sjøgren Selmer. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Hold unga hjemme fra skolen. Det er helt i dugnadsånden. For om mange nok gjør det, slipper skolene å stenge, og leger og sykepleiere som må jobbe, kan fortsette å ha barna sine der.

Ja myndigheter, det burde dere gjøre- be oss holde unga hjemme om vi kan, slik at skolene og barnehagene lettere kan holdes åpne for helsepersonell som må jobbe, for oss alle. Mange foreldre vil gjerne ha ungene hjemme nå, men tør ikke helt på grunn av fraværsreglene, men dette var en digresjon. For det jeg egentlig ville skrive om var hva vi selv kan gjøre.

Og når dere er hjemme, vær gode mot hverandre. Le. Kos. Elsk.

Ikke be om å få penger tilbake for billetter til teater og liknende, som du nå ikke få brukt. Da hjelper du institusjonen. Ingen vil ha en by uten kultur når vi har ridd han av, som det heter på nordnorsk.

Kjøp inn litt salt, så du kan lage saltblanding til å skylle med, skulle du bli syk. Da blir det lettere å åpne bihulene og å puste.

Lag din egen antibak. Kjøp vodka, 60 % lys edikk, lavendel og sitron eteriske oljer.

Ikke hamstre for mye mat, for ingen er tjent med at det blir tomt. Jeg skal illustrere dette med et eksempel, antibak og såpe hjelper bare om alle eller de fleste av oss bruker det. Det hjelper lite om en knuger på tusen flasker om ingen andre har.

Dusj når du kommer hjem, skift klær. Ja ha hjemme- og ute klær, såpe dreper viruset bedre enn antibak, sies det, men klæsj litt antibak på henda likevel, etter å ha dusja.

Ikke send barna til besteforeldre.

Besteforeldre, hold dere hjemme. Vi trenger dere!

Snakk med naboen. Han utenlandske. Forklar symptomer, gi nummeret man skal ringe om man mistenker å være smittet, som forresten i Oslo er 21802182

Tenk på fellesskapet. Dette er et virus, ikke en influensa, etter hva jeg har hørt, sannsynligvis forsvinner det ikke. Og det blir bedre bare om vi står sammen, og tenker som et fellesskap. Ikke bare i Norge, men utover verdens grenser. Det hjelper ikke om vi får det under kontroll her, alene. Da vil vi bare få nye bølger fra andre land igjen. Vi må tenke globalt. Vi må stå sammen.

Hold deg hjemme. Særlig du som har karantene, og ja, hold familien din hjemme også. Selv om ikke det er retningslinjene, for det er lov å tenke selv.

Ja det er det siste rådet mitt. Tenk sjæl.

Det var alt. Takk.

Hele Norges coronakart