GOD PÅSKE TIL VÅRE LESERE AV IDEER MED:

Råd til ein folkevald

Kva er viktig å hugse på for dei som vil utrette noko i lokalpolitikken?

OMBOD: Politikarane er ombod for innbyggjarane og skal lytte til innbyggjarane og det dei har på hjartet, skriv redaktøren av Syn og Segn. Foto: Tom Stalsberg.
OMBOD: Politikarane er ombod for innbyggjarane og skal lytte til innbyggjarane og det dei har på hjartet, skriv redaktøren av Syn og Segn. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er kommuneval, og ein kar i nominasjonsnemnda vil ha meg med. «Du seier vel ja?» Eg er i starten av 20-åra og er utan politisk erfaring. Lokalpolitikk er ikkje mi greie. Kanskje er eg fordomsfull overfor han og ho som engasjerer seg så inderleg vel, og som flyg på møte kvar kveld?

Kva visste eg eigentleg om lokalpolitikk den gongen?

Eg har tidlegare skrive om lokalpolitikk og om gleda over å vere del av kommunestyret. Neste år er det kommuneval, og mange ynskjer å vere med – eller dei lèt seg overtale til å vere såkalla listefyll. Kommunepolitikken engasjerer 11 000 lokalpolitikarar i landet kvart år. Mange av dei er ferske og utan erfaring. Kva er viktig å hugse på for ho som skal bli lokalpolitikar?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer