Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

GOD PÅSKE TIL VÅRE LESERE AV IDEER MED:

Råd til ein folkevald

Kva er viktig å hugse på for dei som vil utrette noko i lokalpolitikken?

OMBOD: Politikarane er ombod for innbyggjarane og skal lytte til innbyggjarane og det dei har på hjartet, skriv redaktøren av Syn og Segn. Foto: Tom Stalsberg.
OMBOD: Politikarane er ombod for innbyggjarane og skal lytte til innbyggjarane og det dei har på hjartet, skriv redaktøren av Syn og Segn. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer

Det er kommuneval, og ein kar i nominasjonsnemnda vil ha meg med. «Du seier vel ja?» Eg er i starten av 20-åra og er utan politisk erfaring. Lokalpolitikk er ikkje mi greie. Kanskje er eg fordomsfull overfor han og ho som engasjerer seg så inderleg vel, og som flyg på møte kvar kveld?

Kva visste eg eigentleg om lokalpolitikk den gongen?

Eg har tidlegare skrive om lokalpolitikk og om gleda over å vere del av kommunestyret. Neste år er det kommuneval, og mange ynskjer å vere med – eller dei lèt seg overtale til å vere såkalla listefyll. Kommunepolitikken engasjerer 11 000 lokalpolitikarar i landet kvart år. Mange av dei er ferske og utan erfaring. Kva er viktig å hugse på for ho som skal bli lokalpolitikar?

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?