DEBATT

Debatt: Medier og juss

Radbrekker nyhetsavis uten fnugg av dokumentasjon

Professor Hans Fredrik Marthinussen og Dagbladet har ingen dokumentasjon for sitt særdeles grove angrep på Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo. Saken burde beklages og slettes.

SYMPATISØRER: Jarle Aabø har samlet stor tilhengerskare bant annet hos bompenge-protestantene Illustrasjonsfoto: Privat (innfelt) og NTB Scanpix
SYMPATISØRER: Jarle Aabø har samlet stor tilhengerskare bant annet hos bompenge-protestantene Illustrasjonsfoto: Privat (innfelt) og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets Marie Simonsen og hennes intervjuobjekt Hans Fredrik Marthinussen skaper storm. Påstandene som Dagbladet har publisert fra Marthinussen er svært grove og kan oppfattes som både krenkende og tarvelig. Åpenbart ønsker Marthinussen og Simonsen å ramme en nyhetsavis på falske premisser.I morges sendte vi denne mailen til Marthinussen:

I forbindelse med et intervju du har gjort med Dagbladet er du sitert på følgende vedrørende en samferdselsbyråd og en kommunestyrerepresentant:

- Aabø framsetter også masse udokumentarbare påstander mot dem.

Vi vil med dette be deg om å dokumentere dette. Siden du hevder at vi fremsetter «masse» udokumenterte påstander, ber vi om at oversender minst 10 eksempler på "udokumenterte påstander" fra Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo eller fra hovedinnlegg skrevet av Jarle Aabø på FB-gruppen Ja til bilen.

Du er også sitert på:

- Det stjeles private bilder fra Facebook.

Vi ber om at oversender de bilder vi har publisert og som du hevder er «private».

Slik svarer jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen:

Jeg viser til Faktisk sin sak om barnevakt og Trædals tweet. Jeg ser ikke noen grunn til å bruke ytterligere tid på å dokumentere dette. Du står fritt til å saksøke meg om du mener det er injurierende påstander som jeg ikke kan dokumentere, i så fall kan jeg bruke profesjonelle til å gjøre den jobben og den som taper saken må betale for det. Noen ytterligere dialog om dette kan du ikke påregne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer