BISARR: I «Swiss Army Man» spiller Paul Dano (til venstre) en mann som finner et lik, spilt av Daniel Radcliffe, på en øde øy. Filmens uvanlige plott ble ikke godt mottatt på Sundance-festivalen i USA. Foto: NTB Scanpix
BISARR: I «Swiss Army Man» spiller Paul Dano (til venstre) en mann som finner et lik, spilt av Daniel Radcliffe, på en øde øy. Filmens uvanlige plott ble ikke godt mottatt på Sundance-festivalen i USA. Foto: NTB ScanpixVis mer

Radcliffe blir slaktet for rollen som prompende lik med konstant ereksjon

Flere skal ha forlatt salen under premieren på Harry Potter-stjernens nye film.

«Swiss Army Man» hadde premiere under den prestisjefylte Sundance-festivalen på fredag. I filmen spiller Paul Dano en deprimert mann som er strandet på en øde øy, der han finner et lik som han begynner å snakke til.

Filmens uvanlige utgangspunkt er likevel ganske normalt sammenlignet med resten av handlingen. Liket, som spilles av Harry Potter-stjerna Daniel Radcliffe (26), skal visstnok nok ha en konstant ereksjon og skal også prompe kontinuerlig gjennom hele filmen.

I filmens mest bisarre scene legger Dano liket på vannet, før han stiller seg på han og kjører bort fra øya ved hjelp av likets promping.
Kritisk publikum Ifølge The Independent ble filmen dårlig mottatt under premieren og store deler av publikum skal ha forlatt salen før filmen var ferdig.

Anmelderne er derimot ikke like negative til «Swiss Army Man» som Sundance-publikummet. The Guardian, Hollywood Reporter og Variety er alle positive til filmen. Førstnevnte gir filmen tre av fem stjerner, mye takket være Radcliffes skildring av liket med flatulens.

- Den er grov og dum, men takket være to gode skuespillerprestasjoner og god bruk av musikk og klipping er den litt rørende, skriver The Guardians anmelder Jordan Hoffman.

Det amerikanske magasinet Esquire mener filmen er litt for rar og omtaler den som «den lengste prompevitsen i filmhistorien».
Uvanlig karriere Etter den enorme suksessen i de åtte Harry Potter-filmene har Daniel Radcliffe tatt flere uvanlige karrierevalg. Som 17-åring stilte han seg kliss naken på scena i stykket «Equus» og senere i kjærlighetsdramaet «What If». Han har også spilt en ung mann som vokser horn i pannen i filmen «Horns».

- Folk spør ofte hvorfor jeg velger å spille i rare filmer, men det er de historiene jeg er interessert i. jeg syns det er bedre å spille rare karakterer enn å alltid ville spille den kjekke helten, sa Radcliffe til magasinet NME i fjor.