Raddiskvinner kan hjelpe Labour

Britene har fått en ny «dronning», Nicola Sturgeon, leder for de skotske nasjonalistene, som nylig vant TV-debatten der sju partiledere deltok.

NY POLITISK STJERNE: Leder av de skotske nasjonalistene (SNP), Nicola Sturgeon, ønsker en ny kurs for Storbritannia og har uttalt at hun vil bidra til at Labour igjen tar over Downing Street nummer. Det går mot et høyst spennende valg på de britiske øyer torsdag 7. mai.Foto: AFP/NTB Scanpix
NY POLITISK STJERNE: Leder av de skotske nasjonalistene (SNP), Nicola Sturgeon, ønsker en ny kurs for Storbritannia og har uttalt at hun vil bidra til at Labour igjen tar over Downing Street nummer. Det går mot et høyst spennende valg på de britiske øyer torsdag 7. mai.Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet):

«Takket være sin smarte, røde kjole, sin prinsesse Diana frisyre og sin autoritet på scenen, dominerte hun", skrev spaltisten Harriet Walker i The Times om Nicola Sturgeon etter hennes TV-opptreden.

Men, det er flere kvinner som kan påvirke parlamentsvalget neste torsdag.

Blant annet det Grønne partiets radikale og miljøvennlige Caroline Lucas, som er representant for Brighton. Hun vil etter alt å dømme bli gjenvalgt. Lucas har som partileder den tidligere journalisten og kvinnesaksaktivist, Natalie Bennett. Den tredje kvinnen som har gjort seg bemerket er leder av det walisiske partiet Plaid Cymru, Leanne Wood, som er sosialist og republikaner. Hennes partiet vant tre plasser i Underhuset ved forrige valg.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer