NY POLITISK STJERNE: Leder av de skotske nasjonalistene (SNP), Nicola Sturgeon, ønsker en ny kurs for Storbritannia og har uttalt at hun vil bidra til at Labour igjen tar over Downing Street nummer. Det går mot et høyst spennende valg på de britiske øyer torsdag 7. mai.Foto: AFP/NTB Scanpix
NY POLITISK STJERNE: Leder av de skotske nasjonalistene (SNP), Nicola Sturgeon, ønsker en ny kurs for Storbritannia og har uttalt at hun vil bidra til at Labour igjen tar over Downing Street nummer. Det går mot et høyst spennende valg på de britiske øyer torsdag 7. mai.Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

Raddiskvinner kan hjelpe Labour

Britene har fått en ny «dronning», Nicola Sturgeon, leder for de skotske nasjonalistene, som nylig vant TV-debatten der sju partiledere deltok.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

LONDON (Dagbladet):

«Takket være sin smarte, røde kjole, sin prinsesse Diana frisyre og sin autoritet på scenen, dominerte hun", skrev spaltisten Harriet Walker i The Times om Nicola Sturgeon etter hennes TV-opptreden.

Men, det er flere kvinner som kan påvirke parlamentsvalget neste torsdag.

Blant annet det Grønne partiets radikale og miljøvennlige Caroline Lucas, som er representant for Brighton. Hun vil etter alt å dømme bli gjenvalgt. Lucas har som partileder den tidligere journalisten og kvinnesaksaktivist, Natalie Bennett. Den tredje kvinnen som har gjort seg bemerket er leder av det walisiske partiet Plaid Cymru, Leanne Wood, som er sosialist og republikaner. Hennes partiet vant tre plasser i Underhuset ved forrige valg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn