Råder vinneren til å smi mens jernet er varmt

«Stjernekamp» ga en pangstart på karrieren for de to tidligere vinnerne.

FORGJENGERE: Rita Eriksen og Silya Nymoen vant «Stjernekamp» i henholdsvis 2012 og 2013. Nå gir de råd til årets vinner. Foto: Bjørn Langsem, Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORGJENGERE: Rita Eriksen og Silya Nymoen vant «Stjernekamp» i henholdsvis 2012 og 2013. Nå gir de råd til årets vinner. Foto: Bjørn Langsem, Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Det var artist Nora Foss Al-Jabri (18) som til slutt trakk det lengste strået i årets «Stjernekamp», foran ni andre deltakere.

18-åringen slo musikalartist Reidun Sæther (33) på målstreken, og kan dermed smykke seg med tittelen som «Norges ultimate underholder 2014», stemt fram av det det norske folk.

Gjøvik-jenta er den tredje i rekka til å vinne musikkprogrammet, tidligere har artistene Rita Eriksen (48) og Silya Nymoen (36) stått øverst på pallen.

Pangstart på karrieren De to tidligere vinnerne, som har hatt suksess på hver sin kant etter «Stjernekamp», opplevde at tv-programmet bidro til å løfte karrieren.

- Det gjorde at jeg fikk et veldig travelt år, jeg fikk et større publikum, og har gitt ut en cd. Det har vært den største opplevelsen i min karriere så langt. Det å vinne fordi folk har stemt på deg er en fantastisk følelse, forteller Rita Eriksen, som vant i 2012, til Dagbladet.

Fjorårets vinner, Silya Nymoen, forteller at «Stjernekamp» har åpnet flere dører enn hun kunne forestille seg.

- For meg så ble dette mye større enn jeg trodde, og ting skjedde ganske fort. Jeg hadde jo holdt på med musikk i mange år før «Stjernekamp» også, men konkurransen bidro til å etablere musikken min i Norge. Jeg er veldig stolt av å ha vunnet, og det var jo ganske vakkert, ler Nymoen.

På ett år har det skjedd mye i 36-åringens liv. Hun har gitt ut plate (krever innlogg) og turnert over hele landet. Nymoen tror nøkkelen til suksess ligger i å smi mens jernet ennå er varmt.

- Det er lurt å sette i gang kjapt. Jeg bestemte meg tidlig for å bygge videre på live-konseptet, og solgte ut konserter forrige vinter uten å ha gitt ut plate, sier hun og legger til:

- Men det er like viktig å være selektiv, det er mange som vi ha tak i deg når du vinner en slik konkurranse. Si ja til ting du virkelig brenner for, og gjør det til ditt eget produkt. Sett i gang hjula kjapt, men sett i gang de riktige hjula, råder Nymoen.

Tøff bransje Rita Eriksen råder vinneren til å tenke langsiktig. Selv opplever hun bransjen som tøff.

- Det er utrolig mange som skriker om oppmerksomhet i denne bransjen, og pressen vil helst at du skal by på noe annet, om de skal skrive om musikken din. Det er i hvert fall slik jeg opplever det, sier Eriksen.

- Mitt råd er å kjenne på magefølelsen, og gi ut musikk man er stolt av.

Silya Nymoen er enig i at bransjen kan være krevende, men tror er viktig å trykke på det riktige knappene.

- Finn ut hvilken retning du vil gå. For meg var det å spille live viktig, og det har jeg fått vist fram. Nå er jeg booka for neste sommer, er i gang med å skrive ny musikk, har fått filmtilbud, og skal være med på teater og tv-serie.

- Så lenge man er kreativ, så funker det, forklarer 36-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer