DEBATT

DEBATT: Kjønn og barn

Radikale forslag fra AP/MDG

Vår aller største bekymring er hvordan forslagene vil kunne påvirke barn og unges rett til forsvarlig behandling.

Vi ønsket å gjøre folk oppmerksomme på disse forslagene i Stortinget. Det var nemlig ikke en eneste tradisjonell mediekanal som skrev om Aps og MDGs forslag, skriver innleggsforfatterne.  FOTO: REUTERS/Shannon Stapleton/NTB/Scanpix
Vi ønsket å gjøre folk oppmerksomme på disse forslagene i Stortinget. Det var nemlig ikke en eneste tradisjonell mediekanal som skrev om Aps og MDGs forslag, skriver innleggsforfatterne. FOTO: REUTERS/Shannon Stapleton/NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vårt fremste anliggende med oppropet som vi lanserte for tre uker siden, var å belyse hvordan flere lovforslag fremmet fra AP og MDG ville påvirke barn og unges forhold til egen identitet og pasientsikkerhet.

Forslagene er nå nedstemt, men vil utvilsomt fremmes igjen og angår oss alle: De innebærer radikale endringer i forholdet mellom barn og foreldre; endringer i grunnskoleopplæringen om biologiske forhold som kjønn og forplantning; forslag som gir usikkerhet for at jenter/kvinner ikke lengre sikres beskyttede toalett og garderobefasiliteter når man ser utviklingen i utlandet; samt forslag til innskrenkning av ytringsfriheten for å nevne noe.

Vi ønsket å gjøre folk oppmerksomme på disse forslagene i Stortinget. Det var nemlig ikke en eneste tradisjonell mediekanal som skrev om Aps og MDGs forslag, ikke en eneste kommentator som løftet dem frem. Fokus var kun på det perifere temaet «homoterapi». Ved kun bruk av sosiale medier har oppropet «Ja til to-kjønnsmodellen» nå nærmere 20 000 underskrifter.

De radikale forslagene fremmet for Stortinget fra AP og MDG Leder i Foreningen FRI, Ingvild Endestad, skriver i Dagbladet den 20.12 at hun gjerne vil diskutere disse forslagene. Det er vi glade for. Vi ville likevel ønske at Endestad brukte spalteplassen til å kommentere på det som faktisk står i oppropet vårt «Ja til to-kjønnsmodellen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer